DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Pokalfinalister 2021

Bakken Bears behøver næsten ingen introduktion. Siden 90’erne har holdet fra det nordlige Aarhus været dominerende i Danmark, hvilket 12 pokalmesterskaber og 18 DM-pokaler bevidner.

Over de seneste sæsoner har Bakken taget deres talenter ud i Europa, med stor succes. I denne sæson blev det til FIBA Champions League, hvor det næsten blev til avancement fra gruppen, så det er altså et hold, der spiller med på højt, højt niveau.

Der er ikke mange sprækker i bjørnenes rustning, men alligevel er det blevet til tre nederlag i den hjem liga, til Randers tidligt på sæsonen, samt til Svendborg og pokalfinalemodstanderen Horsens i marts måned.

Især den sidste kamp er naturligvis interessant, her lige før pokalfinalen. Holdene var utroligt lige på alle statistikker og Bakken vandt kampen om rebounds, assists og blokerede skud, samt ramte flest tre’ere, men i sidste ende var det Horsens, der trak sig ud med en sejr, efter et misset Bakken-layup helt til sidst.

Bakken går ind til pokalfinalen som klare favoritter, med profiler som Q.J. Peterson og Deshawn Stephens, der er holdets topscorere, samt danske profiler som Darboe, Jukic, Mortensen og Lærke. En joker er dog skadessituationen på de tre sidste, der har siddet ude de seneste kampe


Assistenttræner for Bakken Anders Sommer har følgende at sige om kampen:
-Vi har set frem til dette højdepunkt, lige siden vores jagt på europæiske sejre sluttede i januar. Sulten efter en finalekamp, og en titel, kan virkelig mærkes i truppen og staben. Så vi forventer at komme ud med power, lyst, spilleglæde og med farten tilbage i fødderne.

-Vores defensive indsats har været under vanlig standard den sidste måneds tid. Dér ligger vores største udfordring lige nu og dér har været fokus været rettet. Deres farlige guard-trio skal kontrolleres, samtidig med at vi både vil løbe stærkt og få bolden inside, hvor vi ser en fordel.

-Men især ønsker vi at underholde alle de fans, sponsorer og basket-entusiaster, der savner energien fra et klassisk rivalopgør.

BMS Herlev Wolfpack
BMS Herlev Wolfpack kommer ind til pokalfinalerne med masser af momentum. Det er blevet til sejr i 10 af de seneste 11 kampe i Dameligaen og pokalturneringen og udover et nederlag til Aabyhøj i DM-semifinale nr. 2, skal vi helt tilbage til 9. december for at finde det seneste nederlag, mod pokalfinalemodstanderen Amager.

Siden da har BMS Herlev dog besejret Amager to gange, i Amagerhallen i januar med 71-73 og på hjemmebane i marts med 70-65. Samtidig har Morten Thomsens tropper overtaget førstepladsen i Dameligaens grundspil og har sikret sig pladsen i finalerne ned en sejr på 2-1 i kampe over Aabyhøj.

BMS Herlev har gennem de seneste sæsoner set et ungt, ambitiøst hold vokse med opgaverne, indtil de endte på tredjepladsen i grundspillet sidste sæson. Over sommeren tilføjede de så den erfarne træner Morten Thomsen samt landsholdsspillerne Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal. De tilføjelser, samt modningen af 18-årige Laura Ziegler til ligaens bedste rebounder og fjerde-mest scorende spiller, har endt med at gøre klubben til grundspilsvindere.

Ser man på det direkte matchup mod Amager, vandt Amager de to første opgør, mens Wolfpack har taget de to sidste. Her springer det i øjnene, at BMS Herlev skyder mange flere tre’ere i de kampe, sammenlignet med kampen mod de to øvrige hold i top fire i Dameligaen. Mod Hørsholm og Aabyhøj blev det til 18 tre’ere pr. kamp i snit, mens der mod Amager blev sendt næsten 26 afsted pr. kamp.

Det kan have noget at gøre med Amagers store duo Angela Ribarich og Rikke Fabricius, der gør det sværere at komme til afslutninger tæt på kurven. Det afspejler sig også i scoringsgennemsnit for Wolfpacks store spillere, hvor Laura Ziegler, der har et scoringsgennemsnit på 15,8 point pr. kamp, kun scorer 12,5 mod Amager.

Skal BMS Herlev vinde pokalfinalen, handler det altså om at få tre’erne i kurven og måske få Amagers store spillere i fejlproblemer, eller i hvert fald finde point tæt på kurven.

Ida Tryggedsson siger om kampen:
-Jeg glæder mig meget til spændingen og nervøsiteten som altid kommer, når det er finaletid. Pokalfinalen er speciel fordi der kun er én kamp, så man kan ikke lige gøre det om i en kamp to. Jeg forventer, vi kommer med en masse energi og spillelyst! Tror vi ender op med en gameplan hvor vi forsøger at tage initiativ i både forsvar og angreb, så vi kan få kampen til at udspille sig på vores præmisser og ikke tilpasse os Amagers måde at spille på.

-Vi skal sørge for ikke at ændre på vores spil selvom der nu er rigtig meget på spil. Vi har så mange gode unge spillere og alle vil gerne bidrage, men vi skal have taget de rigtige beslutninger. Vi skal finde et flow og det tror jeg bliver nemmest hvis vi holder os til aftalerne i begge ender.

-Tror det bliver en svær kamp – Amager har i mine øjne været sæsonens bedste hold, og nu er de ude af kampen om DM, så forestiller mig de vil gøre alt hvad de kan for at tage revanche fra semifinalerne.

Horsens IC
Horsens IC har vundet 18 og tabt 7 kampe i Basketligaen, hvilket gør, at de har sikret sig andenpladsen i ligaen. Vejen til pokalfinalen er gået gennem Copenhagen Basketball og Team FOG Næstved.

Horsens’ topscorere er David Tinsley Efianayi og Gage Davis, men på Horsensegnen vækker navne som Vedran Borovcanin, Lasse Elbæk og Frederik Rungby endnu mere genklang. Trioen har været med Horsens længe og især Borovcanin har legendestatus i byen efter mange år i IC.

Bakken har taget sejren i tre af de fire indbyrdes opgør denne sæson, men Horsens’ ene sejr kom i den seneste kamp, så sent som 21. marts. Her havde et par af Horsens’ sekundære pointscorere en effektiv kamp, idet Davis, sammen med Callison og Geu til sammen ramte 22 af 33 skud. En af vejene til en Horsens-sejr er netop at de sekundære spillere skal have en dag over gennemsnittet.

Horsens har spillet i 13 pokalfinaler og har vundet fire gange, senest i 2019 over Svendborg. Du gulklædte fra Horsens har matchet op med Bakken i tre finaler, den første i 1996 med en sejr til følge, derefter med nederlag i 2016 og 2020. Finalen i 2021 vil være Horsens’ sjette de seneste syv sæsoner.

Horsensprofil Frederik Rungby ser frem til en kamp, hvor han giver Bakken favoritværdigheden:

-Jeg håber og tror på en spændende kamp. Pokalturneringen har det med at leve sit eget liv, hvor alt kan ske. Vi går selvfølgelig benhårdt efter sejren, men det bliver svært.

-Bakken er et utroligt godt hold, som naturligvis er favoritter qua deres spillere og budget. De har mange farlige våben at skyde med så vi skal være klar på det meste. Specielt synes jeg Stephens er en sindsygt imponerende god spiller. Ham skal vi have ekstra fokus på, hvis vi skal have en chance.

-Vi skal sørge for at holde fast i vores opadgående kurve vi har spillet os ind i. Jeg synes at vi har en helt fair chance for at slå Bakken, for vi har mange spillere som på dagen kan afgøre kampe. Vi har også bevist, over for os selv, at vi kan slå Bakken, men det kræver, vi spiller vores spil, og spiller som et hold i 40 minutter.

Horsenstræner Lukas Varga:

-Vi er oppe mod en modstander, der på deres bedste er i stand til at slå alle hold i Europa. Hvis vi skal matche deres talent og erfaring, er vi nødt til at spille både angreb og forsvar som en samlet enhed, samt vise hjerte. Vi går naturligvis ind til kampen som underdogs, men på 40 minutters basketball ved alle, at alt er muligt.

BK Amager har ført Dameligaen næsten hele året, men et lille formdyk sidst på sæsonen gjorde, at de mistede førstepladsen. Lige nu er de midt i semifinaleserien mod Hørsholm, hvor stillingen er 1-1

Det er også blevet til et trænerskifte midt i sæsonen, da Lars Klussman blev erstattet af den erfarne Jesper Johansen.


Amager har nok det mest erfarne og bredeste hold i ligaen, med profiler som Anna Seilund, Ena Viso, Rikke Fabricius, Emilie Fogelstrøm og canadiske Angela Ribarich. De spillere optager fem af de øverste 13 pladser på årets topscorerliste i Dameligaen – og fire af de øverste ti pladser på reboundlisten.

Det er svært at udpege enkelte profiler på så bredt et hold, men Ena Viso, Anna Seilund og Angela Ribarich er vigtige. Lynhurtige Seilund er den, som sætter spillet op for Amager, som hendes seks assists pr. kamp også vidner om. Derudover scorer hun 13 point pr. kamp.

Viso er i gang med sit 11. år på topplan og er en sikker, stabil trussel i Amagers angreb, uanset hvordan kampen ellers forløber.

Også Ribarich har været vigtig for Amager denne sæson. Den 190 centimeter høje canadiske center er topscorer for Amager med over 14 point pr kamp, men især hendes rebounds har været vigtige i mange kampe. Hun har haft kampe med 23 og 18 rebounds, men mod Wolfpack har hun haft det lidt sværere i den del af spillet. Mod hele ligaen snitter hun over 10 point pr. kamp, men mod Wolfpack er det kun blevet til 7. Især i den seneste kamp havde BMS Herlev godt styr på canadierne, der kun scorede 9 point og tog 6 rebounds.

Skal Amager tage pokaltitlen, skal Seilund være på sit bedste, både som scorer og som spilfordeler, mens Ribarich skal holde BMS Herlevs store duo Ziegler og Hesseldal fra fadet. Derudover skal Amagers skytter ramme dagen.
Ena Viso ser pokalfinalen således:

-Jeg tror godt vi kan forvente os en tæt og intens kamp i pokalfinalen. Vores kampe mod hinanden denne sæson har været alt andet end forudsigelige. Vi har set alt fra store føringer og store comebacks, til 1-point sejre og clutch skud. Derfor tror jeg at det bliver dagsformen som bliver altafgørende.

-Vi spillere kender hinanden efterhånden rigtig godt, men derfor bliver det stadig vigtigt for os at holde BMS’s dominerende spillere nede på et niveau hvor de andre på holdet skal træffe de sværere beslutninger. Det i sig selv bliver en stor opgave.

-For os bliver det vigtigt at holde tempoet og aggressiviteten i vores spil i alle 40 minutter. Det er der vi er allerbedst og det var vi også været i vores kampe mod BMS.

-Jeg håber at der er en masse basketfans som har lyst til at se med hjemmefra i stuerne. Vi glæder os i hvert fald rigtig meget.

Flere
nyheder

Scroll to Top