DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

3x3 basketball

Hvad er 3x3 basketball?

3×3 basketball er den urbane variant af basketball, hvor to hold spiller mod hinanden på én kurv. Hvert hold består af højst fire spillere, hvoraf de tre er på banen samtidigt. Det er en hurtigt voksende sportsgren, som også kom med på programmet ved OL i Tokyo 2020 (afholdt i 2021 pga. Covid-19). Ved store events vil der være en DJ under kampene, som spiller musik nonstop, som er med til at skabe en fed stemning med masser af liv og tempo.

Ifølge et studie fra ESSEC Business School (bestilt af Den Internationale Olympiske Komité) er 3×3 basketball det største urbane holdsport i verden, og selvom sporten har eksisteret i mange år som uorganiseret basketball på diverse streetbaner og haller verden over, så er det først fra starten af årtusindeskiftet, at sporten for alvor har taget fart og er blevet mere organiseret. 

Hvordan er reglerne?

3×3 basketball er en dynamisk og seervenlig sportsgren med masser af action, hvor der spilles i ti minutter, medmindre det ene hold når 21 point, som sikrer sejren. Den korte spilletid er en af de væsentlige forskelle fra traditionelt basketball, men derudover er de tydelige forskelle som følger:

  • Der spilles på en halvbane med kun én kurv
  • Hvert hold består af tre spillere på banen samt én udskifter
  • Der spilles i ti minutter, medmindre et hold når 21 point, inden de ti minutter er gået
  • Er kampen lige efter ti minutter, spilles der først til to point i overtime
  • Skuduret er på 12 sekunder pr. angreb
  • Scoringer indenfor halvcirklen tæller for et point, mens scoringer udefra tæller for to point
Scroll to Top