DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

DBBF tager stilling til streaming af børn under 18 år

DBBF’s bestyrelse har på bestyrelsesmøde i Odense den 22. august 2023 enigt besluttet et fravalg af streaming af børn, som spiller kampe under DBBF’s børneregler – dvs. U15 GP/MR og nedefter.

U15- og U16-landshold er undtaget dette fravalg, da vi som enig bestyrelse vurderer, at når man siger ja til at spille på landshold, så accepterer man samtidig, at streaming kan være/er en del af elitesport. FIBA stiller som krav, at man accepterer streaming, for at kunne deltage i slutrunder for ungdomslandshold.

Fra U17 og opefter kan der streames. Det gælder dog, at hvis én spiller på et hold tilkendegiver, at de ikke ønsker at blive streamet, så streames der ikke – der stilles altså ikke krav om, at der SKAL kunne streames.

Som et forbund, der har fællesskab og rummelighed som værdier, bør vi ikke udelukke nogen fra at spille basketball uanset årsagen, til at de ikke vil streames. Det skal derfor være muligt at tilgodese ønsker om ikke at blive streamet, frem for at bede den enkelte spiller om ikke at spille kampen.

Retningslinjen for dette bliver, at den klub, som har en spiller, der ikke ønsker streaming, indenfor 48 timer før kampstart skal framelde streaming til den klub, som afvikler kampen. Hermed kan Sportway kontaktes i god tid og slukke for den pågældende kamp.

Streaming

DBBF’s bestyrelse har siden foråret 2023 haft nedlukket for al streaming af børn under 18 år. Dette med baggrund i den offentlige debat, hvor en række bekymringer om streaming af børn under 18 år fra bl.a. Børns Vilkår blev fremført.

Vi valgte som bestyrelse at anerkende debattens mange nuancer og dilemmaer og besluttede samtidig at afvente anbefalingerne fra DIF’s arbejdsgruppe, inden vi som bestyrelse tog en selvstændig beslutning. Vi havde som forbund heller ikke sikret os, at alle klubber var ordentligt klædt på til dette tilbud og ville derfor have tid til at arbejde med gode anbefalinger og vejledninger.

DBBF har siden 2022 haft aftale med streamingfirmaet Sportway, som vi synes tilbyder en stabil og sikker løsning til alle klubber, som spiller kampe i haller med Sportways streamingkamera. Dette gode samarbejde fortsætter vi med i den kommende sæson 2023-24. DBBF ønsker at præcisere, at rettighederne til de streamede kampe tilhører DBBF, så det er ikke tilladt for klubberne at foretage organiseret streaming uden om Sportways dækning.

DBBF’s anbefalinger

  • DBBF anbefaler, at alle vores medlemsklubbers bestyrelser har forholdt sig til streaming af børn under 18 år og søger at følge DBBF’s beslutning om fravalg af streaming fra U15 GP/MR og nedefter i alle DBBF’s turneringer.
  • DBBF har ikke mulighed for at beslutte, hvad den enkelte medlemsklub vælger at gøre til deres egne stævner, men vi anbefaler naturligvis, at man følger DBBF’s beslutning.
  • DBBF anbefaler, at alle medlemsklubber, som spiller i kommunale haller, følger de regler som den enkelte kommune har opsat for streaming af børn under 18 år.
  • DBBF anbefaler, at alle medlemsklubber sikrer en god og synlig vejledning i hallerne for afvikling af kampe, der streames. Det betyder også, at man inden sæsonstart klæder trænere, holdledere, dommere, forældre og frivillige godt på til den procedure, der skal eventuelt skal iværksættes når streaming skal afbrydes osv.
  • DBBF gør opmærksom på krav om, at der opsættes skilte i hallerne, som signalerer, hvor der streames, og hvor der er streamingfrie zoner. Herunder indsættes: Et aktivt link til DIF’s anbefalinger, streaming af børn og unge Et aktivt link til DIF’s gode refleksionsspørgsmål til klubbestyrelser Et aktivt link til Sportsways tilbud, muligheder for at slukke for streaming og kontakttelefonnummer

DIF’s anbefalinger ved streaming af børn og unge 

Læs mere om Sportways dækning, og hvordan du kan kontakte dem her

Flere
nyheder

Scroll to Top