DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Landstræner: Vi skal møde nogle af verdens bedste

Det danske herrelandshold er igen tilbage i det sjove kvalifikationsspil, hvor der spilles om pladser til EM i 2025, som afholdes i Cypern, Finland, Letland og Polen. Danmark har trukket Serbien, Finland og Georgien i Gruppe G.

Herrelandsholdet møder tre lande, der alle har deltaget i det netop overståede VM, hvor Serbien tabte finalen mod Tyskland. Den danske herrelandstræner Allan Foss ser frem mod kampene: 

– Vi står over for nogle fantastiske oplevelser, og det bliver ikke bare stort for alle på og omkring holdet, men også for hele Danmark og alle involverede i basketball i Danmark.

– Vi er i en tough gruppe, hvor vi jo ikke bare møder nogle af Europas bedste, men rent faktisk verdens bedste hold, da både Finland, Georgien og Serbien har deltaget i det igangværende VM. Ikke mindst er viceverdensmestrene sjove at spille imod.

Det danske herrelandshold deltog senest i den endelige EM-kvalifikation i 2021, hvor Danmark var et enkelt skud fra at kvalificere sig. Danmark tabte den afgørende kamp mod Litauen med 76-77, men nu er herrelandsholdet igen klar til at møde nogle af Europas bedste landshold.

– Vi spiller nu imod hold fra absolut højeste hylde, og det er jo fantastisk for både spillere og coaches at få mulighed for at være med på det niveau. Det bliver nogle meget svære kampe, men vi kommer til at gøre alt, og drømmen er naturligvis at ende med en billet til EM-slutrunden, siger Foss. 

Med tre modstandere, der alle har været til VM, er Danmark ikke favoritter til at gå videre fra gruppen, men det kan ifølge Allan Foss bruges som en fordel.

– Vi skal anerkende rollen som underdogs og komme med den attitude. Ingen frygt, men respekt og indstillingen til at skal vi booke den billet, så kræver det gode forberedelser, den rette indstilling og commitment og ikke mindst evnen og viljen til ikke at gå ned, når noget ikke går vores vej, men tværtimod blive stærkere.

Herrelandsholdet er i gruppen havnet med Finland, som er automatisk kvalificeret som værtsland. Dermed bliver der i Gruppe G kæmpet om to EM-billetter blandt de tre øvrige hold.

Starten på et nyt kapitel for dansk basketball

Ifølge Allan Foss hører herrelandsholdet hjemme i det endelige kvalifikationsspil, og derfor skal denne kvalifikation være starten på et nyt kapitel i dansk basketball.

– Det er vigtigt for basketball i Danmark, at vi altid er med på dette niveau og ikke skal igennem prækvalifikation. Derfor er dette mere end spil om plads til EM; det er i mindst lige så høj grad to år, hvor vi skal blive bedre og forberede os på de næste seks år. 

– Vi skal have styr på næste lag og næste lag igen. Her skal vi blive bedre til at få mere ud af de unge talenter. Vi skal sikre, at de kommer ud i solide programmer, når de vil ud i Europa, og den proces og det arbejde skal vi strukturere og understøtte de næste år.

Kvalificerer Danmark sig til EM, vil det samtidigt betyde, at herrelandsholdet ikke skal spille prækvalifikation til VM i 2027 i Qatar. 

– Hvis vi vil mere end prækvalifikation i fremtiden, så skal vi have flere spillere, som spiller på højeste niveau i Europa, for det er den konkurrence, vi er oppe imod. Sker det ikke, skal vi til at revurdere vores egen selvopfattelse, for så bliver det sværere i fremtiden at komme frem til disse runder. 

– Det arbejde er i gang, og vi har et stærkt talentarbejde igennem både klubber og ungdomslandsholdene, men vi mangler et link i forhold til for alvor at høste frugterne af det arbejde og de mange talentfulde spillere, som vi har i Danmark. 

Derfor har herrelandsholdet også arrangeret et landsholdsvindue i november, hvor der vil være fokus på den næste generations landsholdsspillere.

Herrelandsholdsprogram:
23/2-24 Danmark – Georgien
26/2-24 Finland – Danmark
21/11-24 Danmark – Serbien
24/11-24 Serbien – Danmark
21/2-25 Georgien – Danmark
24/2-25 Danmark – Finland

Flere
nyheder

Scroll to Top