DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Trænere på kursus i Italiensk minibasket  

Som altid bestod kurset af et intensivt og tæt program for alle tre dage. Startende med en gennemgang af konceptet for minibasket efterfulgt af praktiske sessioner i hallen ledet af den italienske stab omkring minibasket. En ny del af kurset handlede om overgangen mellem minibasket over ungdomsbasket til seniorbasket. Her var kursisterne selv på gulvet, hvor eksempler på, hvordan der kan arbejdes meget detaljeorienteret med spillere i 17-18 års alderen med stadigvæk med tydelige tråde ned til det italienske minibasket-koncept. 

Til at hjælpe med oversættelse undervejs i kurset trak DBBF på legenden Joachim Jerichow der er bosidende i Italien. Hans hjælp til at oversætte begge veje og hans indsigt i såvel den italienske som den danske tilgang var guld værd. Undervejs måtte Joachim da også både give autografer og tage imod beundring fra enkelte lokale der kunne genkende ham fra hans flotte karriere i Italien. Ham kan man læse mere om her: Joachim Jerichow: Det startede med en pige! (dgi.dk) 

Det hele menneske 
Den italienske tilgang er kort fortalt, at man skal træne hele mennesket – ikke kun krop, fysik og teknik, men i langt højere grad hjernen og de kognitive evner. Spillerne skal først og fremmest udvikles til hele personer. Baggrunden ligger til dels i de italienske børns mangel på fysisk aktivitet i førskole og indskolingsårene, hvor der efter danske forhold ikke er ret meget bevægelse eller reel idrætsundervisning, men samtidig er det også et opgør med den megen fokus på indøvelse af teknik og fundamentals, samt den meget trænerstyrede tilgang til spildelen. Som de italienske instruktørers motto lyder: ”Spillerne er ikke robotter og træneren skal ikke styre aktiviteterne på banen via et joy-stick”. 

I praksis viser det sig i en legende og udforskende tilgang til måden at opbygge træning og øvelser på. Børnene skal i langt højere grad være styrende i aktiviteterne og det betyder, at man som ansvarlig træner i høj grad skal tænke sig grundigt om, når træningen planlægges og gennemføres. De tekniske discipliner (fx drible. aflevere, skyde) er værktøjerne til at gøre spillerne dygtigere og give dem bedre handlefærdigheder. Spillernes evner til at handle er altså i første omgang vigtigere at fokusere på end deres tekniske færdigheder. Dermed er det vigtigt at overveje, hvad øvelsens formål er og hvordan rammerne/reglerne for øvelsen, legen eller spillet understøtter formålet. 

Flere
nyheder

Scroll to Top