DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

København bliver vært for 3X3 EM i basket i 2025

Pressemeddelelse udsendes på vegne af Københavns Kommune, Dan-marks Basketball Forbund, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark
I 2025 danner København rammen om EM i 3×3 basket med tre dages folkefest, aktiviteter i byrummet og sport på allerhøjeste niveau. Det står klart, efter det internationale basketforbund, FIBA, netop har underskrevet en aftale med Danmarks Basketball Forbund om værtskabet.

3×3 basket, der i modsætning til normal basketball kun spilles på én kurv med tre spillere på hvert hold, betragtes som verdens største urbane holdsport. I 2025 indtager sporten det københavnske byrum, når København er vært for EM i 3×3 basket.

”Det er helt fantastisk, at vi får EM i 3×3 basket til København. Det er en unik mulighed for, at vi kan holde et stort internationalt sportsevent i byens rum og kombinere det med urbane aktiviteter, som alle københavnerne kan deltage i. Jeg håber, at eventen kan få endnu flere til at prøve kræfter med de voksende streetsportsgrene, og jeg glæder mig til at opleve den urbane folkefest fylde gaderne,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Sportseventen støttes med 8 mio. kr. af Københavns Kommune, som sammen med en række aktører også arrangerer en urban sportsfestival med en hel række street sport- og kulturaktiviteter. Dermed er der lagt op til en urban folkefest i København med street-underholdning både på og uden for basketbanen. Hos Danmarks Basketball Forbund, DBBF, er man stolte af, at europamesterskabet for første gang fløjtes i gang på dansk jord.

”Vi er super stolte af i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at kunne lande et 3×3 mesterskab for kvinder og herrer på dansk jord. Jeg glæder mig over, at det er lykkedes for første gang i dansk basketballhistorie at være vært for et EM, og at vi kan skabe en festlig hjemmebane for vores 3×3 landshold i midten af København. Nu får vi mulighed for at vise vores fantastiske sport frem for danskerne og vise vores internationale basket-familie hvorfor Danmark er helt unik som værtsnation for store sportsevents,” siger formand for bestyrelsen i DBBF, Mads Young Christensen.

Europamesterskabet afholdes i september 2025 på en offentlig plads i København, hvor der etableres en bane med 1.200 tilskuerpladser. Allerede i 2024 kan københavnerne varme op til europamesterskabet med en mindre kvalifikationsturnering, der ligeledes foregår i København.

Det er Danmarks Basketball Forbund, DBBF, som i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark har budt på og vundet de to events til København.

”3×3 er én af de nye, olympiske discipliner, som både har høj underholdningsværdi og stor street credit. Derfor passer EM 2025 og EM qualifier i 2024 helt perfekt til København. Sammen med DBBF og København arbejder vi allerede på et væld af sideaktiviteter under en urban festival, som skal flankere EM’et,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Folkefest med urbane idrætter
Under europamesterskabet i 2025 vil Københavns Kommune sammen med en række aktører afholde en gratis, urban sportsfestival med idræt og gadekultur. Det betyder, at københavnerne ikke kun kan opleve 3×3 basket men også streetsport som for eksempel Panna-fodbold, breakdance, BMX, skateboard og parkour. Derudover vil der være street food, musik og street art. Ambitionen er at skabe en større folkefest omkring urban sport og kultur.

”Det er afgørende positivt, at vi med mesterskabet får bredt streetsport ud til københavnerne. På den måde får vi et stort fokus på at få flere unge med i aktive fællesskaber både i og uden for foreningslivet,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Aktiviteterne omkring europamesterskabet i 3×3 basket omfatter også skoleforløb og motions- og stævnetilbud i bydelene, så endnu flere af byens børn kan prøve kræfter med den urbane sport.

Danmarks Basketball Forbund forventer mellem 7.000 og 8.400 betalende tilskuere til europamesterskabet og op mod 90.000 spontane tilskuere.

”Det er generelt et stort og langsigtet arbejde at vinde værtskab af internationale sportevents, hvor budprocessen tager udgangspunkt i destinationens styrkepositioner og kræver et bredt samarbejde herhjemme og en fokuseret international lobbyindsats. Så vi er glade for at bidrage aktivt til, at hovedstaden nu lander værtskabet af EM i 3×3 basketball med både kvalifikation i 2024 og slutrunde i 2025. Og da 3×3 basketball er en OL-disciplin, har eventen også et potentiale til at tiltrække stor international interesse,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. dir. Wonderful Copenhagen.

Fakta

  • 3×3 er et intenst sprint format, hvor kampene kun varer 10 minutter eller til et hold når 21 point. Spillet foregår i et 3-mod-3 publikumsvenligt format med én kurv.
  • EM i 3×3 Basket 2025 afvikles over tre dage med konkurrence hver dag, med 12 deltagende lande med både kvinder og mænd.
  • I 2021 var 3X3 Basket for første gang på det olympiske program og er det ligeledes ved OL 2024 i Paris.
  • Københavns Kommune har støttet de to turneringer og sportsfestivalen med i alt 8 mio. kr.:
    • 3.357.500 kr. til EM i 3×3 basket i 2025.
    • 1.250.000 kr. til 3×3 EM-kvalifikationsturnering i 2024.
    • 3.400.00 kr. til en Urban Sports Festival, hvor EM i 3X3 basket vil indgå som hovedaktivitet i 2025.

Kontakt
Overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen, via pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen, tlf. 4044 7446, mail p33u@kk.dk.
Formand for DBBF, Mads Young Christensen, tlf. 29 41 24 14
Kultur og Fritidsborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard, via pressechef Anders Reinholdt Jonssen, tlf. 2344 8363
Direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, tlf. 40 31 48 55
Adm. Direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen, via Jonas Løvschall-Wedel, 30802281, jlw@woco.dk

Flere
nyheder

Scroll to Top