DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

DBBF sætter streamningen af børn og unges basketkampe på pause 

I forgående weekend mødtes forbundets bestyrelse, hvor de drøftede problematikken omkring streamingen af børn og unge på Sportways platforme. Streaming af børn- og ungdomskampe har den seneste tid fået en del opmærksomhed i medierne, fordi flere forbund har lavet aftale om live-streaming af kampe i børne- og ungdomsrækkerne, og fordi området berører flere dilemmaer.

På den ene side kan streamingen sætte unødigt fokus på præstationer frem for frirummet man oplever ved at dyrke sport og dermed øge presset på de unge. Omvendt kan det også være med til at gøre sportsgrenen tilgængelig for eksempelvis de unges venner, forældre og bedsteforældre etc., som ikke kan være fysisk tilstede under kampene, og optagelserne kan yderligere bruges som input under træningerne til udvikling. Debatten er mere nuanceret end som så.

DIF har nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge de juridiske, etiske og sportslige aspekter i forbindelse med streamingen, og vil på baggrund af deres konklusioner udarbejde en række anbefalinger, man som forbund og klub bør medtage i forbindelse med streamingen af børn og unges kampe i fremtiden, for at kunne træffe beslutninger ude i miljøerne på et mere oplyst grundlag end i dag.

Bestyrelsen har på baggrund af weekendens drøftelser taget beslutningen om at sætte streamingen af U15 og U17-rækkernes kampe på Sportways platforme midlertidigt på pause, indtil DIFs arbejdsgruppe forventes færdig i løbet af foråret.

DBBF understøtter, i samarbejde med bl.a. håndboldboldforbundet og ishockeyunionen, DIFs arbejde ved at bidrage med den viden og erfaringer forbundet og klubberne allerede har gjort sig med livestreaming. På den måde kan gruppens arbejde kvalificeres yderligere.

Flere
nyheder

Scroll to Top