DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Herrelandsholdet rykker til Farum Arena: Åbner mod VM-finalisterne

I 2020 blev der sat dansk tilskuerrekord til en herrelandskamp i basketball, da en tæt på udsolgt Farum Arena dannede en smuk ramme til EM-kvalifikationskampen mod Belgien. Nu skal Farum Arena igen skabe eufori for herrelandsholdet, som bliver den officielle danske hjemmebane.

Danmarks Basketball Forbund har i den forbindelse indgået en trepartsaftale med Furesø Kommune og Værløse Basketball Klub, hvor aftalen i første omgang strækker sig over 10 kampe.

– Først og fremmest skal der lyde et tak til Arena Næstved for et godt samarbejde de seneste år. Nu ser vi frem til at rykke herrelandskampene tættere på København, hvor den største masse af basketballinteresserede befinder sig. Vi ser frem til et stærkt samarbejde med Furesø Kommune og Værløse Basketball Klub, og vi er sikre på, at Farum Arena kommer til at danne en fantastisk ramme for herrelandsholdet, som kan være med til at hjælpe herrelandsholdet op på det næste niveau, siger direktør i Danmarks Basketball Forbund, Jesper W. Sørensen.

Første kamp i Farum Arena bliver et gigantisk brag mod Serbien i EM-kvalifikationen, som sidste sommer spillede sig i VM-finalen, hvor de tabte til Tyskland. Kampen mod viceverdensmestrene spilles den 21. november 2024, og billetsalget åbner snart. Herefter spiller herrelandsholdet næste kamp i Farum Arena den 24. februar 2025 mod Finland i en kamp, som potentielt kan afgøre den danske EM-skæbne.

– Vi glæder os til at få landskampene tilbage til Farum Arena. Vi ser frem til at løfte opgaven i samarbejde med Furesø Kommune, Danmarks Basketball Forbund og de gode ildsjæle, vi har. Vi håber på opbakning fra Furesø-borgerne og glæder os til at give alle en god oplevelse og ikke mindst at booste basketballinteressen i området, siger formand for Værløse Basketball Klub, Mehmet Han Anik.

– Vi er glade for at få basketballlandskampene til kommunen og Farum Arena. I Furesø Kommune er idræt højtprioriteret, og det at kunne danne rammen om nationale og internationale begivenheder er med til at fremme den lokale interesse, hvilket kommer vores lokale foreninger til gode. Derudover giver det de mange borgere i Furesø Kommune en mulighed for at opleve professionelle sportsbegivenheder lokalt; hvilket netop var en af intentionerne dengang Farum Arena blev etableret, siger formanden for Kultur, Fritid og Idræt i Furesø Kommune, Tine Hessner.

Tak til Arena Næstved

Den første herrelandskamp i basketball i Arena Næstved blev spillet i 2016, hvor Danmark vandt en uforglemmelig kamp mod Tyskland 106-102 efter overtid. I alt har herrelandsholdet spillet 12 kampe i Arena Næstved siden 2016, hvor det er blevet til ni sejre og tre nederlag. Den danske herrelandstræner Allan Foss har været glad for tiden i Næstved, men ser nu også frem til at komme tættere på København:

– Næstved har med sine fremragende faciliteter været en super hjemmebane for os. Vi har altid følt os velkomne, og der er altid blevet taget godt imod os.

– Nu glæder vi os til at komme ‘hjem’ til København, der jo, uanset mit århusianske tilhørsforhold, er den by som har det største base for basketball. Så for os som landshold bliver det fantastisk igen at kunne spille landskampe i København og ikke mindst i Farum Arena. Farum Arena har nogle fantastiske rammer, og giver os et godt afsæt i forhold til for de næste mange år at få skabt en decideret hjemmebane for landsholdet.

Flere
nyheder

Scroll to Top