DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

EM-kval i 3×3: Om 14 dage dunker det på Superkilen i København

Om præcis 14 dage tørner 3×3 basketballlandshold sammen i kvalifikationsstævnet til EM i 3×3 basketball i august i Wien. Kvalifikationsturneringen afvikles den 7.-8. juni 2024 i Superkilen på Nørrebro. Der er både dansk kvalifikation på spil og test af set-up til næste år, hvor Danmark er vært ved EM i 3×3. Der vil være gratis adgang.

Om 14 dage er det den store generalprøve for det danske værtskab for EM-slutrunden i basketball næste sommer. FIBA 3×3 Europe Cup skal afvikles på Ofelia Plads i september 2025. Ofelia Plads er blevet valgt som lokation, og EM’et bliver hovedattraktionen i Københavns Kommunes streetfestival ’Copenhagen Street Days’.

– Nu nærmer kvalifikationen sig, og vi er er klar til at modtage de 14 landshold, som skal kæmpe om fire EM-pladser i Wien. 3×3 basketball er på vej frem globalt, og basketball er på vej frem i Danmark, så vi glæder os til at lægge op til en festlig hjemmebane på Nørrebro sammen med Københavns Kommune og Sport Event Denmark, siger Jesper W. Sørensen, direktør i Danmarks Basketball Forbund.

3×3 basketball er en hurtigt voksende sportsgren, som kom med på programmet ved OL i Tokyo i 2021. Sporten foregår i et højt tempo og har stor underholdningsværdi, da der spilles på en halv basketballbane med kun en kurv. Sportsgrenen er igen på OL-programmet denne sommer, og derfor er det et meget spændende tidspunkt, at EM-slutrunden kommer til Danmark.

– Det nylige site visit og rundvisningen understregede Danmarks evner til at være vært. Alle faciliteterne var fremragende, og arrangørerne var yderst professionelle. Ofelia Plads tilbyder den perfekte ramme for FIBA 3×3 Europe Cup 2025, og giver en smuk havnefront som baggrund for, hvad der vil være en verdensklasse 3×3-turnering. Vi er meget glade for at se det stærke samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Basketball Forbund, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og andre interessenter. Vi er begejstrede for, at dette samarbejde og er sikre på en succesfuld og mindeværdig begivenhed, siger Maximiliano Palheiro, 3×3 Operations Manager, FIBA.

– Jeg glæder mig til at vise, hvordan vi i København kan holde et internationalt sportsevent i byens rum. Superkilen, der danner rammen om kvalifikationsturneringen, er en urban oase, der i dén grad inviterer til streetsport, kultur og samvær. Det bliver en god smagsprøve på, hvad der venter næste år, når vi er værter for EM-slutrunden i 3×3 basketball og en åben festival med streetkultur, streetsport og aktiviteter for alle. Det bliver en fantastisk gadefest, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

– 3×3 basketball lægger op til streetfest, hvorfor vi i samarbejde med Danmarks Basketball Forbund og Københavns Kommune allerede nu arbejder på at skabe de flotteste rammer for EM’et næste år, og her er turneringen i år et vigtigt skridt, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

– Det er godt at få bredt kendskabet til 3×3 basketball og streetsport ud til københavnerne. Det er vigtigt at vide, hvor let det er at bevæge sig og få integreret byrum til fritidsaktiviteter alle steder. Det gælder også for streetsport, man kan dyrke i fællesskaber på en mere fleksibel måde, siger kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard.

– Jeg glæder mig til, at Superkilen skal lægge underlag til kvalifikationsstævnet til EM. Det er med til at sætte en tyk streg under, at København har mange spændende byrum som kan rumme og understøtte alle mulige spændende sports- og kulturarrangementer. Det viser, hvad det er København kan og forhåbentlig kan det være med at lokke endnu flere events til byen, siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod.

I alt vil 14 landshold være en del af kvalifikationsturneringen til sommer, hvor otte herrelandshold deltager, mens seks lande vil deltage på kvindesiden.

På herresiden deltager følgende hold, der er opstillet efter seedning med højeste seedning først: Belgien, Spanien, Tjekkiet, Italien, Kroatien, Ungarn, Portugal og Danmark.

Hos kvinderne er det Spanien, Tjekkiet, Italien, Portugal, Kroatien og Danmark. To landshold på både kvinde- og herresiden kvalificerer sig til EM-slutrunden i Wien i slutningen af august.

Begge events arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Basketball Forbund, FIBA, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og GAME.

Program: Games | FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2024

Danske trupper:

De danske trupper er nu nede på fire samt to reserver hos både mænd og kvinder. De otte spillere er lige nu på en uges træningslejr i Serbien (fra d. 20. maj til den 27. maj) på et af de bedste 3×3-akademier i verden.

Herrerne: Thomas Lærke (C), Gustav Suhr-Jessen, Mathias Bak Christensen & Lau Christoffersen

Kvinderne: Maria Jespersen (C), Alberte Rimdal, Laura Ziegler & Sarah Mortensen

Medier, der ønsker at dække eventen, skal kontakte: Aske Strandbygaard

Flere
nyheder

Scroll to Top