DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Danmark værter for FIBA Mini Basketball Convention 2024

Danmarks Basketball Forbund bliver med støtte fra FIBA og FIBA Foundation vært for årets FIBA Mini Basketball Convention fra 30. maj til 2. juni i år. Det årlige arrangement samler 70 delegerede fra Europas basketballforbund, der alle arbejder aktivt med mini-basketball.

Formålet med FIBAs Mini Basketball Convention er at uddanne om vigtigheden af sundhed og trivsel og give værktøjer til at holde børn aktive gennem sjove og legende fundamentale aktiviteter for børn i aldersgruppen 5-12 år. De delegerede og lokale trænere deltager i både praktiske og teoretiske sessioner, hvor de oplever legende måder at undervise i basketballens grundlæggende færdigheder på og udveksler erfaringer på tværs af landene.

For at sætte et større aftryk i værtslandet arrangeres der træninger og venskabskampe, som samler børn til at spille basketball i en sjov og anderledes setting. Dette år foregår de praktiske sessioner i Amagerhallen i samarbejde med BK Amager, som stiller spillere og træningsfaciliteter til rådighed under konferencen. Spillerne får i forbindelse med eventen en Molten basketball for at opmuntre dem til at fortsætte med at spille.

FIBA Europe Mini Basketball Coaching Course vender tilbage

Derudover inkluderer årets program anden udgave af FIBA Europe Mini Basketball Coaching Course (FEMBCC) med deltagelse af 51 trænere fra 29 nationer, og med et rekordhøjt antal kvinder. Deltagerne i dette kursus vil engagere sig i avancerede træningsteknikker og bedste praksis for at fremme udviklingen af mini-basketball i hele Europa.

Årets program indeholder desuden et besøg hos BørneBasketFondens ’Copenhagen 3×3 Summer Festival’, som afholdes på Frederiksberg 1. og 2. juni. Under eventen får konferencedeltagerne og FIBA delegerede herunder FIBA Europe Executive Director, Kamil Novak et inspirerende indblik i noget af det arbejde, fonden arbejder på i København og resten af Danmark.

Siden 2018 har FIBA Mini Basketball Convention fundet sted i lande som Portugal, Australien og Marokko, og har nået 8500 børn og 960 delegerede fra 150 nationale forbund. Vi ser frem til at være en del af det spændende og inspirerende event og byde velkommen til en masse internationale gæster i Danmark.

Flere
nyheder

Scroll to Top