DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Succesfuld afslutning på den Europæiske Mini Basketball Konvention 2024 i Danmark

Den 9. udgave af den Europæiske Mini Basketball Konference blev med succes afholdt i Idrættens Hus i Brøndby fra den 30. maj til 2. juni 2024.

Med værtskab fra Danmarks Basketball Forbund og støtte fra FIBA Europe og FIBA Foundation kombinerede konferencen teoretiske og praktiske sessioner for at klæde de Mini Basketball-delegerede på til at introducere basketball til børn i aldersgruppen 5-12 år.

Efter sidste års konference i Spanien omfattede dette års program også 2. udgave af FIBA Europe Mini Basketball Coaching Course (FEMBCC), hvor 50 af de 66 europæiske delegerede deltog. Udover de delegerede deltog 33 danske trænere i de praktiske sessioner med 60 børn fra vores samarbejdsklub BK Amager.

Derudover bød dette års program på et besøg til BørneBasketFondens ‘Copenhagen 3×3 Summer Festival’, som fandt sted i Frederiksberg den 1. og 2. juni. Under arrangementet fik konferencedeltagerne og FIBA-delegerede, herunder FIBA Europe Executive Director Kamil Novak,  indsigt i fondens arbejde i København og resten af Danmark.

“Det er en stor ære at være vært for FIBA Mini Basketball konferencen, da vi har fokuseret vores forbundsstruktur på Mini Basketball ved hjælp af en bottom-up tilgang, som har vist sig at være vitalt for forbundets udvikling. Vi vil fortsætte vores arbejde med at sprede uddannelsen ud i vores miljø, så børn ikke kun lærer at spille basketball, men også udvikler sociale færdigheder, som kan være nyttige for livet,” udtrykte Mads Young Christensen, formand for Danmarks Basketball Forbund.

Siden minibasketballs globale ekspansion begyndte i 2018, har over 960 delegerede fra 150 nationale forbund høstet viden til deres tilgang til minibasketball, som kan spredes ud i landene og dermed gøre det til en stor verdensomspændende bevægelse.

“At deltage i denne konference var perfekt timing, da vores forbund i øjeblikket implementerer et basketballprojekt i folkeskolen. At forstå trænernes ansvar for at gøre børns første oplevelse med basketball så positiv og sjov som muligt vil være værdifuldt i den fortsatte implementering og udvidelse af vores program,” sagde Chloe Burdett fra British Basketball Federation.

FIBA Executive Director Kamil Novak fremhævende programmets indvirkning på Europa:

“FIBA Europe er stolte af at støtte vores nationale forbund i at øge deltagelsen blandt Mini Basketball-aldersgruppen. Udviklingen i de seneste tre år har været betydelig, især med tilføjelsen af Mini Basketball Coaching Course (FEMBCC). Gennem introduktionen af vores smukke basketballspil i skolerne er målet, at hvert barn, der træder ind i vores familie, forbliver der resten af sit liv.”

Fremadrettet forventes det, at de delegerede og de deltagende trænere vil anvende deres læring fra kurset på klubniveau i deres respektive lande.


FIBA Foundation er den sociale del af FIBA, der adresserer sportens og særligt basketballs rolle i samfundet ved at bevare og fremme basketballens værdier og dens kulturelle arv.

FIBA Foundation tror på, at basketball har magten til at styrke, uddanne og inspirere ungdommen og faciliterer dette ved at implementere Basketball For Good-projekter verden over.

Flere
nyheder

Scroll to Top