DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

DBBF oplever medlemsstigning for 8 år i træk !

Da Danmark lukkede ned for første gang i foråret 2020, blev det i løbet af få dage helt umuligt at købe et nyt udendørs basketballstativ. Det afspejler, at basketball er en sport, der egner sig til enetræning eller spil i små grupper. Det har været populært at have en kurv derhjemme, når nu man har været begrænset i forhold til at komme i hallen.

2021 har også være et udfordrende år grundet Corona, og selvom det ikke var i lige så stor grad som 2020, så var der fortsat store dele af specielt foråret, hvor det slet ikke var muligt at komme i hallen. Som sport skal vi derfor være stolte over, at 2021 blev et år, hvor både vi som forbund og klubberne fortsat oplevede momentum. DBBF’s samlede medlemstal er således steget fra 17009 i 2020 til 17990 medlemmer i 2021, hvilket er en stigning på 981 medlemmer.

“I forbundet er utrolig stolte af vores klubber. Det arbejde klubberne har vist både før og under, men også efter Corona nedlukningen betyder, at mange børn og unge har fundet et fællesskab i basketball klubberne. Med støtte fra forbundet er klubberne helt afgørende for at sikre kvaliteten i det tilbud, som møder børn og unge i hverdagen. Veluddannede trænere med fokus på det gode børnemiljø er et helt centralt parameter i forhold til den positive udvikling, som vi oplever”. udtaler Mads Young Christensen, formand for DBBF.
Væksten størst hos de unge

De danske basketballklubber har igen været igennem en sæson præget af Corona og svære arbejdsbetingelser. På trods af det har klubberne lykkes med at fastholde deres medlemmer og hverve endnu flere nye medlemmer. Det er fortsat i segmentet børn og unge i alderen 7-18 år, hvor langt den største stigning ligger. Således er denne målgruppe vokset fra 10878 i 2020 til 11578 i 2021 – en stigning på 700 medlemmer.
Flere har også kastet sig over NBA, hvor især de unge følger med i verdens bedste basketball liga. Med den første dansker, Gabriel Iffe Lundberg, som netop har skrevet kontrakt med Phoenix Suns, kan man kun formode, at interessen kun bliver endnu større fremadrettet.

Der er stadig behov for fokus I aldersklassen mellem 19 og 25 år, som tidligere har været et svært segment at fastholde, oplever vi også en positiv udvikling, om end mindre end i de yngre årgange, da medlemstallet samlet set er steget fra 1347 til 1417 i disse årgange. Det er glædeligt set i forhold til sidste år, hvor sporten oplevede et fald i målgruppen. Dansk basketball har således været i kraftig vækst siden 2013, hvor sportsgrenen er gået fra 10.800 spillere til 17.990.

“Vi skal huske at sende anerkendelse til vores tætte samarbejdspartnere i BørneBasketFonden, DGI Basketball, Game og DIF.” Fortsætter Mads Young Christensen. Medlemsvæksten er et udtryk for, at vores fælles indsats virker og det er derfor vigtigt for os, at vi fortsætter med at styrke vores tætte samarbejde omkring udviklingen dansk basketball.

Flere
nyheder

Scroll to Top