DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Arnel Dedic stopper som herrelandstræner

DBBF har besluttet at afbryde samarbejdet efter ca. 15 måneders samarbejde. Arnel nåede at stå i spidsen for holdet i 10 officielle landskampe, hvor det blev til 7 nederlag og 3 sejre. Formanden for DBBFs Talent- og Eliteudvalg Jesper Sørensen takker ham for hans indsats for dansk basketball.

August måneds kampe mellem Danmark og Nordmakedonien og Norge blev de sidste kampe med Arnel Dedic i spidsen for det danske herrelandshold, og Arnel fratræder stillingen pr. dags dato.

Dedic overtog herrelandsholdet i midten af 2021, hvor holdet spillede kvalifikationskampe til VM i 2023. På et afbudsramt landshold blev det til fire nederlag ud af samme antal kampe. Derfor røg herrerne ud af VM-kvalifikationen og blev sendt ned i prækvalifikationen frem mod EM 2025. Her kæmpede landsholdet sig igennem første runde af kvalifikationen, og kvalificerede sig til næste runde af prækvalifikationen, som blev spillet i august i år. Målsætningen var, at disse to kampe skulle vindes, hvilket som bekendt ikke blev tilfældet, da vi efter to skuffende præstationer måtte gå fra vinduet med to nederlag. Vi har brugt den efterfølgende periode på at analysere holdets præstationer og udvikling indgående, og er kommet frem til den konklusion, at herrelandsholdet ikke har haft den ønskede spillemæssige progression. Beslutningen om at opsige samarbejdet med Arnel skal således ses som et udslag af, at vi har vurderet, at vi har behov for et trænerskifte for at optimere mulighederne for at forløse vores sportslige potentiale.

DBBFs sportschef Jörgen Fastberg udtaler ”Vi har en klar målsætning for herrelandsholdets udvikling. Vi vil have, at holdet har en klar og tydelig identitet og skal fungere som forbillede for hele basketball Danmark og ikke mindst vores ungdomslandshold. Derfor er det utrolig vigtigt, at holdet udvikler sig, og at resultaterne følger med.”

Formanden for DBBFs talent-/eliteudvalg Jesper Sørensen er ærgerlig over, at samarbejdet måtte opsiges inden kontraktens udløb, men takker Arnel for sin indsats:

”På trods af, at resultaterne og holdets spillemæssige udvikling ikke har levet op til DBBFs forventninger, vil jeg gerne sende en stor tak til Arnel Dedic for hans indsats som landstræner for herreholdet. Arnel har knoklet for at bygge et nyt hold op, og givet flere unge spillere muligheden for at blive A-landsholdsspillere det seneste halvandet år. Arnel har været en dedikeret træner, der i særdeleshed har bidraget til at bane vejen for vores unge talenter”.

Parallelt med evalueringsprocessen har vi brugt tid på at definere den profil, som vi ønsker i spidsen for vores herrelandshold i fremtiden samt undersøgt markedet for potentielle kandidater.  Det betyder, at vi har fundet Arnels afløser, som bliver offentliggjort senere i dag.

Arnel Dedic under Norge-Danmark d. 3. juli 2022 (Foto: Astrid Gjerde)

Flere
nyheder

Scroll to Top