DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Tid til semifinaler i Dameligaen

Når Dameligaen i weekenden tager hul på slutspillet, med semifinaleserierne mellem BMS Herlev og Aabyhøj, samt Amager og Hørsholm, er der lagt op til spændende opgør. I begge serier har holdene slået hinanden indbyrdes i løbet af sæsonen og serierne kan blive afgjort på aktuel form, præstation på dagen, samt skader.

BMS Herlev og Amager tog suverent de øverste to pladser i grundspillet, men ser man nærmere på de indbyrdes opgør mellem semifinalisterne, tegner der sig et billede af nogle spændende opgør.


Amager vs. Hørsholm
Hørsholm og Amager har spillet fire indbyrdes ligakampe i løbet af sæsonen, med to sejre til hver som resultat. Ser man på pointscoren i kampene, er der oven i købet kun tre point mellem holdene, over de fire kampe, hvor scoren er 275-272 i Amagers favør. Ikke engang hjemmebanefordelen kan der regnes med, idet begge hold har vundet en hjemmekamp og en udekamp hver.

Amager har nok det mest erfarne og bredeste hold i ligaen, med profiler som Anna Seilund, Ena Viso, Rikke Fabricius, Emilie Fogelstrøm og canadiske Angela Ribarich. De spillere optager fem af de øverste 13 pladser på årets topscorerliste i Dameligaen – og fire af de øverste ti pladser på reboundlisten.

Især Ribarich har været vigtig for Amager denne sæson. Den 190 centimeter høje canadiske center er topscorer for Amager og hendes spil mod Hørsholm har haft meget at gøre med kampenes udfald, især fordi Hørsholm har været udfordret på højden i løbet af sæsonen.

I det første opgør, som Hørsholm vandt stort, var Ribarich ikke med. Herefter vandt Amager de næste to kampe, med Ribarich i en afgørende rolle, som scorer, men specielt som rebounder. I kampen i Hørsholmhallen lige efter jul, som Amager vandt stort, havde Ribarich imponerende 29 point og 23 rebounds.

Kort tid efter mødtes de to hold i pokalsemifinalen og her lykkedes det Hørsholm at begrænse Ribarich til seks point og fire rebounds. Amager vandt alligevel snævert, men i sæsonens seneste opgør var det Hørsholm, der tog sejren, på Amager, med en Ribarich, der scorede 14 point og tog 8 rebounds.

Hørsholm er anført af veteranen Gritt Ryder, der også er anfører på landsholdet. Hun er den spiller på holdet, der scorer mest, tager flest rebounds og lægger flest assists, men siden jul har hun fået mere og mere hjælp.

Hørsholm stiller for første gang i mange år op uden udenlandske spillere og det har taget lidt tid at få justeret. Spillere som Josephine Tullin, Kristine Risager, Clara Madsen, Katrine Horneman og flere andre er imidlertid vokset med opgaven i løbet af året og kan blive den afgørende faktor i semifinaleserien.

BMS Herlev vs. Aabyhøj
I semifinaleserien mellem BMS Herlev og Aabyhøj må BMS Herlev påtage sig lidt mere af en favoritværdighed, efter sejre i tre af de fire indbyrdes opgør, samt en alvorlig knæskade til Aabyhøjs ligatopscorer Malene Lind Pedersen, der holder hende ude resten af sæsonen.

BMS Herlev har gennem de seneste sæsoner set et ungt, ambitiøst hold vokse med opgaverne, indtil de endte på tredjepladsen i grundspillet sidste sæson. Over sommeren tilføjede de så den erfarne træner Morten Thomsen samt landsholdsspillerne Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal. De tilføjelser, samt modningen af 18-årige Laura Ziegler til ligaens bedste rebounder og fjerde-mest scorende spiller, har endt med at gøre klubben til grundspilsvindere.

Aabyhøj har taget sejren i et enkelt af de fire indbyrdes opgør, i en kamp, hvor hverken Tryggedsson eller Hesseldal var med for BMS Herlev.

Aabyhøj har sæsonen igennem været karakteriseret af to af Danmarks mest fremtrædende unge talenter, Malene Lind Pedersen og Alberte Rimdal, samt centeren Caroline Wich. Alle tre har da også fundet vej til landsholdet i løbet af sæsonen.

En skade til Malene Lind Pedersen kommre imidlertid til at være et stort handicap for Aarhusklubben i semifinalerne. Lind Pedersen har været Aabys mest scorende og bedste rebounder, så skal de grønklædte have en chance mod et stærkt BMS Herlev-hold, skal den øvrige trup træde til og dække hendes 19 point og 8 rebounds pr. kamp.

Første hold til to sejre i de to serier går videre til finalerne, som starter weekenden efter påske.

Semifinalernes program ser således ud:

BMS Herlev mod Aabyhøj:
Lørdag 20/03 14:30 BMS Herlev Wolfpack – Aabyhøj IF UCC Hallen
Onsdag 24-03 19:00 Aabyhøj IF – BMS Herlev Wolfpack Aabyhallen
Lørdag 27-03 14:00 BMS Herlev Wolfpack – Aabyhøj IF UCC Hallen (hvis nødvendigt)

Amager mod Hørsholm
Søndag 21-03 14:30 BK Amager – Hørsholm 79ers Amagerhallen
Onsdag 24-03 18:30 Hørsholm 79ers – BK Amager Hørsholm Hallen
Søndag 28-03 14:30 BK Amager – Hørsholm 79ers Amagerhallen (hvis nødvendigt)

Flere
nyheder

Scroll to Top