DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

3×3 og udendørs træning og stævner i coronatiden

Fra forbundets side vil vi gerne opfordre til, at vi alle bliver ved med at fokusere på de udendørs muligheder der er, også selvom vi får lov til at komme i hallerne igen på et tidspunkt. Derfor bruger vi anledningen til at lancere et større fokus på udendørs basketball i FIBA 3×3-formatet (tidligere kendt som streetbasket).

Det har nu været muligt at træne udendørs med op til 25 personer samlet i et par uger og vi kan se på de sociale medier, at rigtig mange i basketdanmark virkelig gode til at udnytte de muligheder, der ligger i udendørs træning. Med udvidelen til 50 personer, kan vi lave endnu mere.

Vi minder først om retningslinjerne for udendørssport, som kan findes her: https://basket.dk/Corona-Retningslinjer

Er der spørgsmål hertil kan de rettes til:
Andrada Csender
3×3 Projektleder
Ansvarlig for 3×3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3×3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk


3×3 stævner og kampe.
DBBF ser et stort potentiale i 3×3 spillet, især under coronatiden, da spillet ligger op til færre personer på et hold i et udendørs set op. Man kan afvikle stævner og stadig holde sig under grænsen på 50 personer.

Derfor opfordrer DBBF til at deltage i og selv afvikle 3×3 stævner i det omfang, det er muligt. Nedenstående er en guide til hvordan man afvikler et 3×3 stævne. Ønsker man at få støtte til at arrangere et stævne, kan man tage fat i DGI Basketball ved Mads Bojsen mads.bojsen@dgi.dk eller Lene Jørgensen Lene.joergensen@dgi.dk . De vil hjælpe med at sætte et stævne op med tilmeldingssystem samt reklamere for stævnet.

DBBF hjælper med at stille dommere til rådighed til jeres 3×3 stævner i det omfang det er muligt. Det vil være gratis for klubber. Ønsker man dommere fra DBBF til et 3×3 stævne skal man skrive til vores dommeradministration domadm@basket.dk i god tid, men senest 5 dage før stævnet, med tidspunkt for stævnet start og slut. Vi ser helst at et arrangement varer ca. halvanden eller tre timer.

DBBF har nogle 6’er og 7’er gummibolde, som vi gerne deler ud til stævner. Desværre har vi ingen 5’er bolde. DBBF støtter med 5 bolde pr. stævne indtil vi ikke har flere bolde. Ønsker man bolde til sit 3×3 stævne skal man skrive til Thomas Johansen på tjs@basket.dk


Kan man afholde 3×3 turnering med et forsamlingsforbud på 50 mennesker?

Ja, det kan man sagtens. 3×3 kræver 3 (evt. 4) spillere pr. hold, og vi anbefaler derfor at maks. 43 spillere deltager. Der skal nemlig bruges:

  • En dommer
  • To personer til at sidde dommerbord
  • En Turneringsleder

Med 43 spillere kan op til 12 hold deltage på to half courts, hvis seks af holdene kun består af tre spillere. Spiller man på en kurv kan man nøjes med en dommer og en eller to der sidder dommerbord.

Alternativt kan man, for at være på den sikre side have ti hold af fire spillere eller otte hold af fire spillere.

Et kort overblik over turneringsformater for henholdsvis fem, seks, syv, otte, 10 og 12 hold

Ved fem hold: alle mod alle.
10 gruppekampe og enten semifinaler eller direkte til en finale – 11 eller 13 kampe i alt.

Ved seks hold: alle mod alle eller to grupper af tre hold.
Alle mod alle: 15 gruppekampe og enten semifinale eller direkte til en finale – 16 eller 18 kampe i alt.

To grupper af tre hold: seks gruppekampe, to kvartfinalekampe (2mod3 og 3mod2), to semifinalekampe og en finale. 11 kampe i alt.

Ved syv hold: to grupper af 3 og 4 hold
Ni gruppekampe, tre kvartfinaler, to semifinaler og en finale – 15 kampe i alt.

Ved otte hold: to grupper af fire hold.
12 gruppekampe og enten semifinaler eller direkte til en finale – 14 eller 15 kampe i alt.

Ved 10 hold: to grupper af fem hold.
20 gruppekampe og enten semifinale eller direkte til en finale – 21 eller 23 kampe i alt.

Ved 12 hold: tre grupper af fire hold, eller fire grupper af tre hold.

Ved tre grupper af fire hold: 18 gruppekampe. Enten kvartfinaler hvor bedste to 3ere går videre eller semifinaler med bedste 2er. – 21 eller 25 kampe i alt.

Ved fire grupper af tre hold (FIBAs officielle turneringer afvikles således):

12 gruppekampe. Kvartfinaler, semifinaler og finale – 19 kampe i alt.

Det nemmeste til at afvikle turneringer er at bruge FIBAs eventmaker. https://em.fiba3x3.com/

Man kan afvikle 4-5 kampe per time på en kurv, så en 3×3 turnering med 5-7 hold bør ikke vare længere end 3-3,5 time. Vi anbefaler at man har en præmie til vinderne!

Reglerne i 3×3
Kort fortalt – tre mod tre på en kurv. Et hold består af enten tre eller fire spillere. Man spiller kampe af 10 minutters varighed eller til et hold får 21 point. Går kampen i overtid spiller man til to point. Scoringer er enten 1 eller 2 point værd og shot clock er 12 sekunder (mangler shot clock, må dommeren vurdere tiden). Ved scoring tjekkes bolden IKKE på toppen, men skal dribles eller afleveres ud bag 3points linjen før man må score.

Reglerne kan læses her: https://fiba3x3.com/docs/FIBA-3×3-Basketball-Rules-Summary-2019.pdf

Og her: https://fiba3x3.com/en/rules.html Desværre kun på engelsk. Vi håber det går.

Har man spørgsmål til 3×3 skal man kontakte formand for DBBF’s 3×3 udvalg, Marius Hansen på marius­_dk@hotmail.com / 61623908

3×3 Stævner i DBBF regi
DBBF er i gang med at lave aftaler med foreninger i de større byer, København, Odense og Århus for at finde udendørs faciliteter vi kan booke til afvikling af DBBF 3×3 stævner. Vi ønsker at booke nogle baner over længere tid, så vi kan skabe noget kontinuerligt hen mod sommeren. Når der er klarhed over disse stævner, vil turneringsadministrationen melde ud til alle turneringsledere, samt ud på de turneringslederforummer som eksisterer på Facebook.

Flere
nyheder

Scroll to Top