DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Rekordhøjt antal deltagere til SUW

I den første weekend i september måned (med tyvstart i sidste weekend i august) var der, traditionen tro, dømt SuperUddannelsesWeekend for hele basketball-Danmark. Her blev deltagerrekorden fra 2018 slået, så der er over 215, der blev uddannet som enten dommer eller træner indenfor basketball.


Superuddannelsesweekenden blev afholdt første gang i starten af 00’erne og henover de senere år er der sket en stor udvikling på området. Der var derfor også høje forventninger til årets SUW, hvor DGI og DBBF håbede på ny rekord i antallet af kursister. Den hidtidige rekord blev sat i 2018 hvor man havde 212 deltagere og slog rekorden fra 2015 på 191.

Efter at have evalueret på SUW 2020, har DGI og DBBF næsten fået talt deltagerne op og det blev helt sikkert til en ny rekord med mindst 215 deltagere – og fem kurser, der endnu ikke har meldt endeligt ind.

Det glæder udviklingskonsulent hos DGI og DBBF, Mads Bojsen, at der på en weekend er blevet nyuddannet eller videreuddannet så mange trænere og dommere:

-Det er utroligt glædeligt at så mange klubber vælger at prioritere dommer- og træneruddannelse, i en hektisk periode med sæsonopstart. Især er det godt at se deltagere fra mindre klubber også tager aktiv del i SUW’en, både med deltagere og som værtsklubber.

Af højdepunkter kan nævnes at der blev uddannet 85 trænere på niveau 1 og 2 af SMART-Ny som træner-kurserne, og 45 nye børnedommere.

På trænersiden blev der i alt uddannet 101 trænere på hhv. SMART 1 og SMART 2 kurser som hører hjemme i DBBF’s uddannelseshus for trænere.

SMART 1 kurset svarer til de tidligere SMART Træner kurser, mens SMART 2 træner kurserne var de første af sin slags som bygger videre på det man lærer på SMART 1 kurset. SMART 2 fungerer samtidig som trin 2 i det nye uddannelseshus og efter man har taget dette kursus er næste skridt på træneruddannelsesvejen at gå enten Børne og ungdomstræner vejen eller Talent og Elite træner vejen.

Sidst men ikke mindst blev der også afholdt et trænerkursus omkring skadesrisiko og hvordan man som træner kan minimere risikoen for skader.

DBBF og DGI håber at uddanne mange flere dommere og trænere i løbet af sæsonen, så vi kan følge med i den positive udvikling på medlemstallet. Flere medlemmer kræver nemlig også flere dommere og trænere, hvilket gør rekordtallet fra uddannelsesweekenden endnu mere glædelig.
Husk du kan altid selv følge med i hvornår de næste kurser bliver afviklet på www.dgi.dk/basketball.

Flere
nyheder

Scroll to Top