DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Prisvindere 2023: Her er årets vindere

Den sidste pris er nu blevet uddelt, og vi kan derfor præsentere overblikket over årets prisvindere anno 2023 i Danmarks Basketball Forbund.

Årets Klubleder: Jens Jensen, Skovbakken Bears

Den sidste pris blev uddelt 19. november 2023, da Bakken Bears tog imod Team FOG Næstved i toppen af Basketligaen. Under kampen blev den tidligere klubkaptajn Jens Jensen hyldet. Han var med fra starten, da klubben gik fra at være middelmådig i den bedste række til at være den mest dominerende klub i dansk basketball på herresiden.

Jens er stadig en central del af basketballmiljøet i Skovbakken Bears og i Østjylland. Han træner ungdomshold, han er underviser på DBBF’s kurser både træner- og dommerkurser, han er i hallen og lærer nye op i MVP-appen. Og så sidder han også i bestyrelsen hos Skovbakken Bears.

Jens er indbegrebet af en klubleder. Han sidder ved bordet og er med til at tegne de store linjer, men han er så sandelig også på gulvet. Selvom Jens er født ud af eliten, og det ligger i hans DNA, har han fuld forståelse for og indsigt i, hvad der skal til for at udvikle dansk basketball som helhed. Det handler om rekruttering og fastholdelse i alle klubber, båret af gode ledere, trænere og dommere. Det er nemt at tage Jens for givet, fordi han altid er der og yder en indsats, men han skal hyldes som en kæmpe ildsjæl og en fremragende klubleder.

Thomas Troels-Smith, SISU, og Christian Winther, Falcon, var de to andre nominerede.

Årets Børne & Ungeprisen: Lars Nielsen, SISU

Lars har været og er fortsat helt afgørende for udbredelsen og transformationen af børnebasket hos SISU. Og så findes der ingen, der går så meget op i børn og deres trivsel, som Lars.

Lars er til daglig skolelærer og klasselærer for tre klasser i indskolingen, og når hans arbejdsdag er slut, så træner han fem af de yngste hold i SISU, ligesom han bruger hele sin lørdag og nærmest alle søndage på sine SISU-børn. Der er mere end 30 børn pr. hold og alle holdene er lukket for tilgang på nær ét hold, som har ganske få pladser tilbage. Lars’ træningsmodeller er funderet i den italienske basketballskole og tilpasset det danske børnesyn.

Udover indsatsen som træner gør Lars et kæmpe stykke arbejde med at udbrede træningsprincipperne ved uddannelse af trænere både internt i klubben og udenfor klubben. Med dette har han skabt en sådan succes, at næsten alle hans hold er lukket for tilgang, da SISU simpelthen ikke kan klemme flere børn ind på Lars´ baner, ligesom Lars’ indsats har dannet grundlag for langt større årgange af børn, også når årgangene overtages af andre trænere.

Falcon U6-målgruppe og Børnebasket Horsens var de to andre nominerede.

Årets Turneringsleder: Maria Glahn, SISU

Maria yder et kæmpe arbejde med at holde styr på de mange SISU-hold, der konkurrerer under DBBF de seneste 4-5 år. SISU har 58 turneringshold, og det kræver et stort engagement at få planlagt alle kampe og kommunikere med alle trænere. Hun løser på flotteste vis at sikre, at spillere, der er trænere, og trænere, der har flere hold, kan være til stede i de fleste kampe. Hun er på forkant med sammenfald af aktiviteter, der kunne kollidere og gør meget ud af at kommunikere med alle implicerede parter.

Maria vil gerne gøre det optimalt for alle i forhold til kampe på hverdage, hvor opvarmning også skal indregnes i kamptiderne. Hun lægger stor ære i, at alt fungerer for alle hold, trænere, dommere og ledere, og hun forsøger altid at finde løsninger, så kampe kan afvikles, og holdene kan konkurrere optimalt.

Asger Lehrmann, HBBF, og Mette Vorre, Virum, var de to andre nominerede.

Årets Geof Kotila Ungdomstrænerpris: Kristian Riber Norsgaard, BMS Herlev/Værløse BBK

Kristian har trænet Værløses U15-piger i fem sæsoner. Han har skabt kontinuitet for pigerne, fra de var små og frem til nu. Han har stærke relationer til dem og er en tryg voksen, som de ved, vil dem det allerbedste. Det gælder både på og uden for banen. Han ser og anerkender alle som spillere og som de unge mennesker, de er.

Han siger selv, at han har fokus på at arbejde med ’hele mennesker’. De skal være glade og have det godt – og det skal være sjovt at spille basketball. Det er hans drivkraft og vigtigste målsætning. Derudover arbejder Kristian målrettet på at udvikle pigebasket i et større perspektiv.

– Jeg er enormt stolt og beæret over at modtage denne pris. Anerkendelsen af at have gjort en stor forskel for en masse unge mennesker varmer mit hjerte.

– Jeg er især glad for at have modtaget prisen, der er opkaldt efter Geof Kotila. Vi delte en masse af de samme tilgange og værdier til at arbejde med de unge mennesker, siger Kristian, der afslutter med følgende citat:

– Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd (K.E. Løgstrup).

Anders Ettrup, Falcon, og Nikolaj Carroll, Skive, var de to andre nominerede.

Årets Klub: Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club er vokset kontinuerligt i de sidste fem år, og det samme gør deres ambitioner. I RBBC skal der være plads til alle. Det betyder bl.a., at der er træning eller Open Gym seks dage om ugen, så flest mulige børn og unge kan spille basketball. RBBC har lavet en aftale med Roskilde Kommune, hvor de lokale skoler bliver tilbudt undervisningsforløb i basketball.

Desuden er der kommet et stort fokus på pigespillere i klubben, og de er altid nysgerrig på nye målgrupper. RBBC er ambitiøse i deres drømme for basketball i Roskilde, men ambitionerne går ikke ud over glæden for bevægelse og fællesskabet for deres medlemmer – tværtimod bliver det brugt som et springbræt til at give endnu flere børn og unge succesoplevelser med basketball.

B3B og Hovedstadens Basketball Fællesskab var de to andre nominerede klubber.

Årets Leder: Morten Jespersen, Viby IF

Morten Jespersen blev uddelt titlen til DBBF’s årsmøde 10. juni.

Axel Poulsens Lederpokal: Katrine Storm Piper, Værløse Basketball Klub

Katrine Storm Piper blev uddelt titlen til DBBF’s årsmøde 10. juni.

Foto: Per Bille & Tom Andreasen

Flere
nyheder

Scroll to Top