DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Over 20.000 børn, unge og voksne medlemmer i dansk basketball

DIF udgav onsdag morgen medlemstallene for diverse idrætter og igen i år i stiger medlemstallet i dansk basketball. Faktisk til et niveau vi aldrig har set før i dansk basketball. Danmarks basketball forbund er i dag nået en stor milepæl, fordi vi i dag kan melde ud at hele 20.105 spiller basketball i vores medlemsklubber.

Alt i alt er dansk basketball gået frem fra 17.990 i 2021 til 20.105 medlemmer i 2022, altså en stigning på hele 11,8% i forhold til året før. Det tal var på 10.823 i 2013, så dansk basketball har oplevet næsten en fordobling i medlemmer på under 10 år.

Udviklingschef for Danmarks Basketball Forbund Thomas Johansen udtaler om den flotte rejse dansk basketball har været på: ”I dag har vi opnået en kæmpe milepæl i dansk basketball med mere end 20.000 medlemmer. Dette kan vi takke vores mange klubber for, som er fyldt med frivillige ildsjæle, der hver dag kæmper for at udvikle klubberne og udbrede basket i Danmark. Udover klubberne har vi også nogle meget vigtige samarbejdspartnere i BørneBasketFonden og DGI Basketball, som har bidraget til at flytte basketbolden ind i nye omgivelser bl.a. i folkeskolerne, hvor flere børn har fået øjnene op for vores fantastiske sport. Jeg er meget spændt på at se, hvor vi bevæger os henad de næste par år, når vi sætter endnu flere projekter i søen bl.a. et EM i 3×3 på dansk jord, som gerne skal være med til at sikre at endnu flere får interesse for basketball”

Hele 11 klubber er steget med mere end 60 medlemmer det sidste år. Medlemsvæksten gør sig gældende i klubber både øst og vest for Storebælt, men især i hovedstadsområdet ser vi en meget positiv udvikling i klubberne. Nogle af højdespringerne i området er klubberne SISU, B3B, Falcon, Hovedstadens Basketball Fællesskab, Hvidovre Basketball, Jonstrup Basketball og Brønshøj Basket. Basketballklubben Brønshøj har især oplevet en stor vækst i medlemstallet på hele 267 medlemmer gennem det sidste år. Klubben har nu hele 571 medlemmer og træneransvarlig Jeffrey Fawme peger på flere faktorer i klubbens arbejde der nu kan afspejles i en meget flot medlemsvækst:

”I tiden efter Corona er klubben kommet stærkere ud på den anden side, og klubben har de seneste år især haft fokus på at få oprettet flere pigehold og hold til børn fra en helt ung alder. Desuden har vi skabt en særlig kultur i klubben, hvor der er et stort fokus på mestring og på at udvikle sig som spiller og et mindre fokus på resultaterne. Vi har de sidste par år haft meget dygtige trænere tilknyttet, som har arbejdet med det fokus her i blandt Johs Andersen, Frederik Travis og Viktor Rævehøj. Desuden har vi også fået tilknyttet Iris Hrustanovic på pigesiden og har haft en ledelse som er kommet ind og har købt ind på tankegangen om at gøre det sjovt at udvikle sig som spiller.” udtaler Jeffrey Fawme, Træneransvarlig i Brønshøj Basket

I fremtiden er målet for Brønshøj at fortsætte den positive udvikling. Dette vil klubben opnå ved fortsat at have fokus på pigesiden i klubben gennem rekruttering af ikke bare pigespillere, men også ved at få flere kvindelige rollemodeller såsom trænere til klubben. Klubben vil desuden gerne forsætte med at rekruttere flere unge trænere i klubben og yderligere har klubben også som mål at kunne bidrage til dansk basketball på dommersiden, som der er et stort behov for og som der er mangel på i dag.

Flere
nyheder

Scroll to Top