DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Nomineringer til Årets klub

Her er de tre klubber, der i år er blevet nomineret til Årets Klub.

Roskilde Basketball Club

Første klub på tegnebrættet er Roskilde Basketball Club, der over de seneste fem år er vokset kontinuerligt. I RBBC er budskabet, at der skal være plads til alle, og det betyder blandt andet, at klubben har træning eller Open Gym seks ud af syv af ugens dage, så flest mulige børn og unge kan spille basketball.

RBBC har lavet en aftale med Roskilde Kommune, hvor de lokale skoler bliver tilbudt undervisningsforløb i basketball. Desuden er der kommet en stort fokus på pigespillere i klubben, og de er altid nysgerrig på nye målgrupper, såsom børnefamilier og basketball for pensionister, der skal genoptræne.

RBBC er ambitiøse i deres drømme for basketball i Roskilde, og ambitionerne går ikke ud over glæden for bevægelse og fællesskabet for deres medlemmer. Tværtimod bliver det brugt som et springbræt til at give endnu flere børn og unge succesoplevelser med basketball.

Godt gået, RBBC!

Hovedstadens Basketball Fællesskab

Hovedstadens Basketball Fællesskab er en forening, som har formået at dække en stor del af det behov, der har været flere steder i København. Foreningen blev stiftet i 2015, og har afdelinger på Amager, Vesterbro, Østerbro, Valby og Tingbjerg. Det er områder, hvor der bor mange mennesker, men hvor udbuddet af basketball har manglet.

Fordelt på disse fem underafdelinger, har foreningen over 700 medlemmer. HBBF er gået fra nul til over 700 medlemmer på otte år, og medlemstallet er steget med 36,4 procent over det seneste år. Det gør foreningen til Danmarks tredjestørste basketballforening.

HBBF er lige nu i 16 forskellige haller, som de har fordelt imellem deres 49 aktive hold. Foreningen har hold i alle aldre, og specielt i ungdomsårgangene er HBBF godt repræsenteret. Til udviklingen af deres ungdomsspillere har foreningen tilføjet to kompetente udenlandske trænere, som har været med til at øge kvaliteten og niveauet af træningen.

Derudover har HBBF også været med til at istandsætte tre haller i Københavnsområdet for at optimere basketballoplevelsen for deres medlemmer. Det har i alt kostet omkring en million kroner for foreningen at facilitere.

Stærkt arbejde, HBBF!

B3B

B3B er en nyopstartet klub, der voksede hurtigt fra sin spæde opstart. Klubben startede i 2021 og er en klub, der har fokus på at være en inkluderende klub med plads til alle. Det er blandt andet kommet til udtryk på seniorsiden, hvor B3B har haft succes med at skabe voksne begynderhold.

Klubben har på kvindesiden blandt andet haft fokus på at gøre plads til kvinder af forskellige minoriteter, øvede som nybegyndere. B3B kæmper for at udbrede basketball i de bydele i København, hvor der ikke findes basketball, og klubben har ikke kun fokus på de tekniske og taktiske aspekter af basketball, men ligeså den sociale del sporten medbringer.

Populariteten kan ses på klubbens medlemsantal, der i den første sæson gik fra nul medlemmer til 201. Senest i 2022 har klubben haft en positiv medlemsfremgang på 31,3 procent. og størstedelen er seniormotionister.

Godt gået, B3B!

Flere
nyheder

Scroll to Top