DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Landskampsfokus: Lær de kommende modstandere at kende

Til sommer skal det danske herrelandshold i aktion i tredje runde af FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers, når der venter fire kampe mod Schweiz og Kosovo i Gruppe H. 

Kampene spilles fra 19. juli frem til 5. august, og Danmark starter og slutter på udebane. Men hvem er det egentligt, at de danske basketballherrer skal stå overfor?

Schweiz blev trukket fra øverste seedningslag, og på papiret har Danmark trukket det svageste hold fra øverste seedningslag. Schweiz ligger nummer 58 på FIBA’s verdensrangliste, hvor Danmark ligger nummer 60. 

Skrækmodstanderen var uden tvivl verdensranglistens nummer 25, Kroatien, der er et land med stolte basketballtraditioner.

Schweiz har, ligesom Danmark, spillet med i både første og anden runde af FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers. I første runde blev de nummer to i Gruppe A med Østrig, Irland og Cypern, mens de i anden runde måtte tage til takke med en tredjeplads i den svære Gruppe E med Polen, Kroatien og Østrig. 

Danmark og Schweiz har spillet ni landskampe mod hinanden, hvor det er blevet til seks sejre til Schweiz og tre danske sejre. De to lande mødte hinanden for første gang 12. maj 1951 til EM i Paris, og her blev det desværre til et dansk nederlag på 22-54.

Seneste opgør mod Schweiz gik noget bedre, da det blev til en dansk storsejr på 85-48 i en træningskamp i Italien i 2018.

Mens Danmark havde lodtrækningsheld fra første seedningslag, blev den på papiret sværeste modstander trukket fra tredje seedningslag. Her var mulighederne Kosovo, Norge, Irland og Albanien, og verdensranglistens nummer 80, Kosovo, kom op af bowlen.

Det bliver dermed et gensyn fra første runde af FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers, hvor Danmark mødte Norge og Kosovo. Danmark vandt dengang puljen, men tabte undervejs første kamp på udebane mod Kosovo med 73-78.

Til gengæld viste de danske drenge alt andet end gæstfrihed i Arena Næstved, hvor de uddelte bøllebank og vandt med 105-71. 

Derfor står der nu 1-1 i de indbyrdes opgør mod Kosovo, som først blev en del af FIBA i 2015. 

Kosovos største profil i første runde var 34-årige Dardan Berisha, der snittede 20 point, 4,3 rebounds og 4,8 assists per kamp.

Danmark spiller på hjemmebane den 26. juli mod Kosovo og den 2. august mod Schweiz. Begge kampe spilles i Arena Næstved.  

Flere
nyheder

Scroll to Top