DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Gigantisk minibog udgivet til international clinic

Interview med bredechef Thomas Johansen om clinic og bog
Da Danmarks Basketball Forbund forrige weekend afviklede en stor international trænerclinic med fokus på U8 børn, blev lejligheden benyttet til at udgive en ny trænermanual for minibasket. Bogen er en oversættelse af det italienske minibasketkoncept, som er blevet til i samarbejde mellem DBBF, DGI Basketball og BørneBasketFonden.

Her kan du finde linket til køb af bogen, som er på 390 sider og koster 200 kr.

Clinicen var en del af EIE Easybasket In Europe, der er et EU-projekt, gennem ordningen Erasmus+, hvor DBBF er en af flere partnere. De andre er det tyske, tjekkiske, og italienske forbund, samt Red Deportes som er en spansk ungdomsorganisation.

Interview med bredechef Thomas Johansen om clinic og bog

EasyBasket-projektet og grundbogen i italiensk minibasket er ifølge DBBF’s breddechef Thomas Johansen udsprunget af et ønske om at tænke basketball for børn på en ny måde:

-Det præsenterer os for noget meget anderledes, den det, vi er vant til, fortæller Johansen. Vi har været vant til at teknikken er i højsædet og det er det, vi gerne vil lære børn, er at drible og skyde. Det her er en helt anden tankegang, med at lære børnene at tænke selvstændigt og virkeligt læse spillet. Jeg tror, at en af grundene til vi ikke har undervist i det, er at vi har manglet viden om hvordan man gør det på en ordentlig og god måde, og det er indbegrebet af den nye bog.

Konceptet er i Italien udviklet gennem 30 år, med samme leder, hvilket har betydet, at der er udviklet nogle koncepter med øvelsesprogressioner, vi ikke har været vant til i Danmark. En leg, med et overordnet tema (som fx skatteleg), kan udvikle sig fra super enkelt til ret kompliceret, over en enkelt træning. Børnene holdes i legen og temaet, samtidig med de udfordres kognitivt.

-Når vi er til konferencer med FIBA, er det som alle taler om, at vi er nødt til at komme tilbage til den legende tilgang og det legende koncept, fortsætter Thomas Johansen. Med al respekt for alle andre, er vi i det danske basketball forbund, i den forstand, rigtigt langt. Vi har været opmærksomme på det gennem flere år og vi er heldige, at vi indgik samarbejde med italienerne som de allerførste, for der er mange, der gerne vil være med nu.

Formålet for EasyBasket in Europe er at udvikle et U8 koncept, som er nemt at implementere for nye børn i klubben og børn i skoleregi. Hvert partnerland skal afvikle en clinic med lokale trænere, med udgangspunkt i den Italienske minimodel, som skal være med til at udbrede konceptet i deres land.

Den danske afdeling af projektet blev afholdt i Büllowsvejhallen 30. november til 1. december, med 29 deltagende trænere, heraf tre udlændinge, plus 18 partnere fra de andre lande i projektet.

Sidste clinic skal afvikles i Spanien i slutningen af januar. Efter alle lande har gennemført deres clinic, vil der blive udarbejdet en e-læringsplatform, hvor alle frit kan arbejde med konceptet, uanset hvor man bor.

Projektet er forankret ved Matera Basketball Klub som ligger i Syditalien. Matera er europæisk kulturhovedstad i 2019.

Flere
nyheder

Scroll to Top