DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Første europæiske titel: Bakken Bears skriver historie

For første gang nogensinde er det lykkedes et nordisk hold at vinde en stor europæisk basketballturnering. De danske mestre fra Bakken Bears har nok engang vist vejen og gjort, hvad der før måtte anses som umuligt.

At et dansk basketballhold skulle vinde en europæisk titel har virket som utopi i mange år, men Bakken Bears er i løbet af det sidste årti kommet langt tættere på drømmen om det umulige, hvor den aarhusianske klub er nået langt i FIBA Europe Cup i flere omgange, hvor det blandt andet er blevet til tre semifinalepladser, mens det også er blevet til enkelte sæsoner i Champions League.

I denne sæson lignede det ikke, at det skulle blive til en stærk europæisk kampagne, da Bakken Bears i første omgang blev slået ud i kvalifikationen til Champions League, inden gruppespillet i FIBA Europe Cup lignede endestationen på den europæiske sæson.

Men i ren eventyrstil opstod der pludseligt en ny mulighed, da European North Basketball League gav Bakken Bears muligheden for at træde ind i turneringen på et sent afbud.

Den mulighed viste de sig i den grad at gribe, da de i første omgang fik kvalificeret sig til Final Four, som de derefter blev tildelt værtskabet for. Og efter to flotte og tætte kampe kunne Bakken Bears lade sig krone som europæiske mestre for første gang nogensinde.

Finalen blev spillet foran et talstærkt publikum i Sparekassen Danmark Basketball Center mod rumænske CSO Voluntari. Gæsterne kom bedst fra start, men Bakken Bears fik hurtigt grebet om kampen. Voluntari fik mod slutningen af første halvleg svaret stærkt igen, og derfor var det helt lige ved pausen.

I anden halvleg virkede Bakken Bears igen som det stærkeste mandskab, men mod slutningen af kampen kom det rumænske hold igen tilbage i kampen. Et suverænt block fra Gustav Knudsen og et par afgørende straffekastscoringer fra Noah Churchill og Skyler Bowlin sikrede, at jublen for alvor kunne bryde ud i Aarhus med en sejr på 85-81.

Efter kampen blev Malik Parsons kåret til at være en del Final Four All Star-holdet, mens en storspillende DeAndre Pinckney blev kåret til Final Four MVP.

Foto: Basketfotografen/Sebastian Breum

Flere
nyheder

Scroll to Top