DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Danmarksmestrene fundet

Forhåndsomtale
Lørdag brager BMS Herlev Wolfpack og Hørsholm 79ers sammen i den første af op til fem finaler om det danske mesterskab i basketball for kvinder. BMS Herlev kommer ind til finaleserien som favoritter, men Hørsholm har gennem sæsonen vist sig at have et højt topniveau og det kan gøre finalerne spændende.

Holdene har mødt hinanden fire gange over sæsonens grundspil, med fire sejre til BMS Herlev til følge. To af kampene har været deciderede storsejre på BMS Herlevs hjemmebaner, 74-37 i november og 57-32 i 57-32 i februar. De to mellemliggende kampe, i Hørsholm, var imidlertid helt tætte, med kun et og tre point mellem holdene, og blev først afgjort i de sidste sekunder.


BMS Herlev Wolfpack
BMS Herlev gik den lige vej til finalerne, med en førsteplads i grundspillet. Den kom i stand efter en start på sæsonen, hvor holdet lige skulle finde sig til rette med to nye profiler i veteranerne og landsholdsspillerne Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal, samt den nye træner Morten Thomsen. Det blev til nederlag i tre af de første otte kampe, men herfra blev det til lutter sejre indtil den anden kamp i semifinalerne, på udebane mod Aabyhøj. Finaledeltagelsen blev dog sikret med en sikker hjemmebanesejr i kamp tre, 69-53.

Senest kom der dog lidt skår i glæden i den seneste weekend, da Amager tog pokaltitlen med en sejr på 67-53, i en kamp, hvor BMS Herlev skød med lave procenter og havde svært ved at rebounde.

Udover veteranerne Tryggedsson og Hesseldal har BMS Herlev profiler i de to teenagere Laura Ziegler og Thea Mikkelsen, som fik seniorlandsholdsdebut i løbet af sæsonen. Modningen af 18-årige Ziegler til ligaens bedste rebounder og fjerde-mest scorende spiller, har haft meget at gøre med holdets succes denne sæson.

Billede: 2021 Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo


Hørsholm 79ers
Hørsholms vej til finalerne har, i modsætning til BMS Herlevs, været alt andet end lige. For første gang i mange år har holdet spillet uden professionelle udlændinge, hvilket har betydet, at flere yngre spillere har fået langt større roller, end de har været vant til fra tidligere.

Det har betydet, at Hørsholms resultater har svunget meget, mens holdet ledte efter den rigtige spillestil og spillerne blev modnet med både sejre og nederlag.

Sidst på sæsonen begyndte melodien dog at spille rigtigt, med fem sejre i grundspillets sidste syv kampe, herunder en udebanesejr over daværende nummer et, Amager. Kun de to kampe mod BMS Herlev blev i denne periode tabt.

Kulminationen kom i semifinalerne, hvor Hørsholm, lidt overraskende for mange, der ikke har fulgt holdet tæt, slog Amager 2-1 i kampe. Sejren i den første kamp kom efter en sand gyser, hvor Elisabeth Brynaa blokerede et skud i sidste sekund, der kunne have vundet kampen for Amager. Efter en sikker Amagersejr i kamp to, afgjorde Hørsholm serien med en overbevisende 65-81 sejr på udebane.

Hørsholms helt store profil er point guard og landsholdsanfører Gritt Ryder. Hun er den spiller på holdet, der scorer mest, tager flest rebounds og lægger flest assists og i semifinalerne hævede hun niveauet endnu en tak eller to. I de tre kampe mod Amager blev det til 26 point, 12 rebounds og 8 assists i gennemsnit.

Siden jul har Ryder dog fået mere og mere hjælp, både fra veteranerne og de yngre spillere. Elisabeth Brynaa har leveret en lang række kampe med over 15 point og i semifinalerne ramte tre-points procenten 50. Anne Hee kom tilbage i anden halvleg af den første semifinale og leverede en stor forsvarspræstation mod Amagers høje spillere, for derefter at følge op med at ramme seks af 12 tre’ere i de to sidste kampe.

Billede: Markus Kluge
Favoritværdigheden
De to trænere er blandt Danmarks mest erfarne. BMS Herlevs Morten Thomsen havde sin opvækst i Hørsholm og vandt både pokalmesterskaber og DM-guld med klubben tilbage i 90’erne. Siden har han haft succes flere steder og er kendt for sin aggressive spillestil og taktiske snilde.

Jesper Krone har ført Hørsholm til to mesterskaber og to pokaltitler de seneste fire sæsoner og som Thomsen er han kendt for at være god til at justere taktisk, både under kampene og mellem dem.

Med sejre i alle de indbyrdes kampe må man give BMS Herlev favoritværdigheden, men man skal ikke afskrive et modnet Hørsholmhold og især en anfører i Gritt Ryder, der har vist sig afgørende i mange store kampe gennem tiden.

Bronzekamp
BK Amager er søndag 11. april værter for bronzekampen, hvor de og Aabyhøj skal afgøre hvem, er får sæsonens første sæt medaljer.

Kampe
Kampene afvikles således:

Finaler
Kamp 1: 10. april kl. 14:00 i UCC-Hallen
Kamp 2: 14. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen
Kamp 3: 21. april kl. 18:30 i UCC-Hallen
Kamp 4: 24. april kl. 14:00 i Hørsholmhallen (evt.)
Kamp 5: 28. april kl. 18:30 i UCC-Hallen (evt.)

Bronzekamp

  1. april kl. 13:30 i Amagerhallen.

Flere
nyheder

Scroll to Top