DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Tre måneder til den store generalprøve på basketballfest i København

I dag den 7. marts er der præcis tre måneder til, at den store generalprøve går løs, når der den 7.-8. juni 2024 vil være basketball fra øverste hylde i København. Superkilen Park på Nørrebro danner rammen om én af fire FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers frem mod EM i Wien. Danmark er EM-vært næste sommer.

For første gang skal Danmark være værter for en EM-slutrunde i basketball, når FIBA 3×3 Europe Cup skal afvikles på Ofelia Plads den 5.-7. september 2025. Den store generalprøve afvikles om præcis tre måneder.

Ofelia Plads er blevet valgt som lokation til FIBA 3×3 Europe Cup 2025, som bliver hovedattraktionen i Københavns Kommunes streetfestival ’Copenhagen Street Days’.

Med Copenhagen Street Days vil parterne skabe en urban folkefest, hvor alle københavnere inviteres til at prøve og opleve forskellige street sportsgrene og street kultur helt tæt på.

– Vi er stolte af i samarbejde med Sport Event Denmark og København at lande en EM-slutrunde i basketball på dansk grund for første gang nogensinde. 3×3 basketball er på vej frem globalt, og basketball er på vej frem i Danmark, så det er en unik mulighed for at bygge videre på denne fremgang og skabe en festlig hjemmebane i København, siger Jesper W. Sørensen, direktør i Danmarks Basketball Forbund.

3×3 basketball er en hurtigt voksende sportsgren, som kom med på programmet ved OL i Tokyo i 2021. Sporten foregår i et højt tempo og har stor underholdningsværdi, da der spilles på en halv basketballbane med kun en kurv. Sportsgrenen er igen på OL-programmet denne sommer, og derfor er det et meget spændende tidspunkt, at EM-slutrunden kommer til Danmark.

– Vi glæder os til at byde den olympiske disciplin, 3×3 basketball, velkommen til København. Om præcis tre måneder afvikles en kvalifikationsturnering som optakt til EM’et næste år. 3×3 basketball lægger op til streetfest, hvorfor vi i samarbejde med Danmarks Basketball Forbund og Københavns Kommune allerede nu arbejder på at skabe de flotteste rammer for EM’et næste år, og her er turneringen i år et vigtigt skridt, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Tre måneder til den store generalprøve

I dag, den 7. marts, er der præcis tre måneder til, at den store generalprøve går løs, når der den 7.-8. juni 2024 vil være basketball fra øverste hylde i København, når Superkilen Park på Nørrebro danner rammen for en af fire FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers frem mod EM i Wien i august.

I alt vil 14 landshold være en del af kvalifikationsturneringen til sommer, hvor otte herrelandshold deltager, mens seks lande vil deltage på kvindesiden.

På herresiden deltager følgende hold, der er opstillet efter seedning med højeste seedning først: Belgien, Spanien, Tjekkiet, Italien, Kroatien, Ungarn, Portugal og Danmark. Hos kvinderne er det Spanien, Tjekkiet, Italien, Portugal, Kroatien og Danmark.

To landshold på både kvinde- og herresiden kvalificerer sig til EM-slutrunden i Wien i slutningen af august.

Begge events arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Basketball Forbund, FIBA, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og GAME.

Flere
nyheder

Scroll to Top