DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Disciplinærudvalget træffer afgørelse i mulig racismesag

Der er truffet en afgørelse i disciplinærsagen, der indledtes efter DBBF havde modtaget en indberetning fra Falcon Basketball af Bjerringbro Basketball for racistisk adfærd i Divisionspokalfinalen.

På grund af manglende beviser og manglende vidner kan der ikke foretages yderligere i sagen.

Dog beder Disciplinærudvalget de to klubber om at være opmærksomme på, at DBBF ikke tolererer hverken racistisk eller forhånende opførsel.

Kendelsen, der er truffet på baggrund af eksisterende bevismateriale, kan findes via dette link 

DBBF er opmærksomme på den kommunikation, der pt. finder sted på diverse sociale medier. Her fremføres en opfattelse af, at racisme er et stort problem i dansk basketball. Det er bestemt ikke vores opfattelse, omend vi anerkender eksistensen af et mørketal.

I Danmark spilles cirka 7000 basketballkampe hvert år. Disciplinærudvalget oplyser, at der i løbet af de sidste 20 år er indberettet færre end 10 anklager angående racisme. Én anklage er selvfølgelig én anklage for meget, for der skal ikke være nogen som helst plads til racisme i vores sport. Men langt de fleste af vores kampe afvikles ordentligt.

Vi vil gerne opfordre klubber og spillere til, at alle fremtidige sager indberettes til DBBF, så vi forhåbentlig kan komme racismen fuldstændig til livs. DBBF kan som dømmende instans kun forholde sig til sager, som indberettes officielt.

Flere
nyheder

Scroll to Top