DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

-Det var simpelthen så livsbekræftende en dag!

Svendborg Basketball Clubs hold for børn med særlige behov, Svendborg Wild Rabbits, var forrige lørdag værter for basketballturneringen Wild Rabbits Cup 2019. 20 børn fra klubberne Svendborg Basketball Club, Jonstrup Basketball klub og SISU basketball klub deltog i, hvad der viste sig, at blive en ganske begivenhedsrig dag. Fælles for børnene er, at de har diagnoser, der kan gøre det svært for dem at dyrke idræt med jævnaldrende, uden en diagnose.
 
-Vi har haft det her basketballhold for børn med særlige behov i et års tid nu og med stor succes, fortæller Rasmus Klein-Døssing, som er en af personerne bag holdet. Nu syntes vi, det var tid til at møde andre lignende hold og have en god eftermiddag med dem. De her børn skal også have lov at møde ligesindede og føle sig som sportsudøvere på lige fod med alle andre.
 
Dagen bød på en basketballturnering, hvor de tre hold mødte hinanden to gange hver – i alt 4 kampe til hvert hold. Turneringen startede med fælles opvarmning og individuelle spillerpræsentationer til højlydt musik.
 
Trods fraværet af diskolysets fra Svendborg Rabbits hjemmekampe, var begejstring stor og highfives blev delt ud til holdkammerater og modstandere med store smil på læberne.
 
Undervejs i turneringen var der uddeling af sponsorpræmier, når spillerne gjorde sig fortjent til en præmie på baggrund af bemærkelsesværdigt handlinger på banen. Kampene blev afviklet med stor indbyrdes forståelse, omsorgsfuldhed og god energi.
 
Efter seks kampe, hvor der blevet gået til stålet fra start til slut kunne 20 trætte børn alle modtage en guldmedalje for deres store indsats af Kaninen, som er Svendborg Rabbits’ officielle maskot. Kaninen havde en ekstra særlige gave med i form af spillerne fra basketballholdet Svendborg Rabbits. Børnene fik på den måde mulighed for at møde de professionelle basketballspillere som sammen med børnene fra alle tre hold sluttede dagen jublende af under en stor regn af konfetti.
 
-Det var simpelthen så livsbekræftende en dag, fortæller Rasmus Klein-Døssing. Vores spillere fra Wild Rabbits har aldrig spillet mod andre hold. Mange af dem har aldrig konkurreret i idræt før. Alligevel var alle bare med og alle havde en super oplevelse. Det bekræfter bare, at basketball og idræt i det hele taget er for alle. At se de her børn blomstre i en idræts- og foreningskontekst er simpelthen fantastisk, så det er bestemt ikke sidste gang, vi arrangerer sådan et event.
 
Også formanden i Svendborg Basketball Club, Karin Olsen, var begejstret
 
-Da Rasmus og Anja gav os muligheden for at samarbejde om at starte det her hold op, så kunne jeg simpelthen ikke forpasse muligheden, fortæller Karin Olsen, og efter sådan en dag, så bekræfter det bare, at vi virkelig er med til at gøre en forskel for nogle børn med idræt og basketball som ramme. Når jeg ser de her børn hygge sig en hel eftermiddag, så rør det mig, og jeg vil på det kraftigste opfordre andre basketballklubber i landet til at udbyde basketball for børn med særlige behov. Hvis de kan i håndbold (Med initiativet ”Lykkeliga”, red.), så kan vi også i basket. Klubberne vil i hvert fald ikke fortryde det.
 
Der findes lige nu i alt fire basketballklubber i Danmark, der har et basketballhold for børn med særlige behov.
 
-Vi ser meget gerne flere børn på vores basketballhold, slutter Rasmus Klein-Døssing. Lige nu rummer vi både børn på fem og 15 år, kørestolsbrugere og ikke kørestolsbrugere. Vi vil bare gerne give alle børn, der er en del af holdet en god oplevelse.
 
Hvis du har et barn med særlige behov, uanset alder og funktion, som savner et fællesskab i en idrætslig kontekst, så er dørene åbne hos Svendborg Wild RabbitsSISU SuperstarsJonstrup Olympics eller Hvidovre All Stars.

Flere
nyheder

Scroll to Top