DBBF

Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Frame-1
Søg
Close this search box.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Projekt Dommersupport

I den nye sæson vil ‘Projekt Dommersupport’ se lyset, da vi ønsker at fremme forholdene for den danske dommerstand, så den kan vokse på alle planer – både for bredden og eliten, for børn unge og voksne.

Over de sidste ti år er basketball vokset markant i Danmark, hvor antallet af medlemmer er næsten fordoblet. I dag er der således over 20.000 medlemmer i dansk basketball, men desværre er der ikke sket en tilsvarende stigning blandt de danske dommere.

Det har skabt et pres på dommerstanden, og derfor skal vi blive bedre til at uddanne og hjælpe de uerfarne dommere. Dommerne er uundværlige, hvis vi fortsat ønsker en sportsgren i vækst. Derfor bliver alle nødt til at bakke op om udviklingen af nye dommere og sætte pris på dem, der ønsker at gøre en forskel. Det skal ‘Projekt Dommersupport’ hjælpe med.

Projektet vil blive udført i U13 Mester, U15 Mester og U17 1. Division frem til jul. Herefter vil det blive evalueret.

Til kampene i de pågældende rækker vil DBBF påsætte én erfaren dommer, der har bestået Trin 3 eller Trin 4 dommerkurser, mens klubberne selv skal stå for én klubdommer, der har bestået Trin 1 eller Trin 2. Klubdommere vil bære et rødt svedbånd på håndleddet samt en gulgrøn fløjte, der skal tydeliggøre, at det er vigtigt at tage hånd om disse dommere.

DBBF fremstiller i den forbindelse fem råd til spillere, trænere, forældre og tilskuere, som er vigtige for dommernes udvikling:

  1. Hav tålmodighed
  2. Vær respektfuld
  3. Hold fokus
  4. Forbliv rolig
  5. Vær det gode eksempel (særligt for dine børn og spillere)

Med projektet håber DBBF, at flere dommere med mindre erfaring får mulighed for at bygge erfaring på i trygge rammer, hvor der er support fra den erfarne dommer, dommerbordet og deltagerne i kampene. Det skal medvirke, at flere dommere får ambitioner om at gennemføre dommerkurser på Trin 3 og på sigt Trin 4.

Derudover vil der i den kommende sæson være et testprojekt i U13 Mester, hvor reglerne for indkast bliver lavet om. Det vil således ikke længere være nødvendigt, at dommeren skal håndtere bolden og række den til spilleren hver gang, inden spillet må sættes i gang.

Fremadrettet kan indkast ved udebolde og forseelser, der skyldes skridt, dobbeltdribling, ført bold, fod på bolden, slå til bolden med knytnæve og 5-sekunders regel på egen banehalvdel tages, uden dommeren skal røre bolden. Ved alle indkast på modstanderens banehalvdel, skal dommeren fortsat røre bolden.

I de sidste to minutter af ordinær spilletid og overtid, samt ved alle stop af spillet, der skyldes 24-sekunders forseelser, fejl, tekniske fejl, time-outs og ved anmodninger om udskiftninger, skal dommeren fortsat sætte spillet i gang. Reglen har allerede været anvendt ved Grand Prix-stævner, hvor det har givet et mere flydende og hurtigere spil.

Flere
nyheder

Scroll to Top